Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η κλιματική αλλαγή δείχνει ήδη τα δόντια της

Τον Ιούνιο του 2008 το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. διοργάνωσε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG IIIA την εκδήλωση «Ήλιος – Ζωή» με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου του Lecce και της περιφέρειας Ηπείρου.

Στόχος του προγράμματος ήταν να αφυπνιστεί η κοινωνία των εμπλεκομένων στο Πρόγραμμα γεωγραφικών περιοχών για τον επερχόμενο κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη να περιορισθεί στο ελάχιστο ή ανθρωπογενής επίδραση που προκαλούσε την επιτάχυνσή της.

Ακόμα τότε γινόταν συζήτηση αν και κατά πόσο ο κίνδυνος υπήρχε και αν πράγματι οι ανθρώπινες δραστηριότητες επιδρούσαν τόσο αποφασιστικά στην επικίνδυνη άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη που θα την προκαλούσε.

Μετά από δέκα χρόνια δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι. Σήμερα όλοι διαπιστώνουνε πλέον τι μας περιμένει εάν δεν αντιδράσουμε προγραμματισμένα, σε βάθος χρόνου με επιμονή και σύστημα.

Το 2008, στα σχολεία της περιφέρειας Ηπείρου, το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. είχε διανείμει το συνημμένο απλοϊκό μήνυμα σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών της σχολικής ηλικίας προκειμένου να συζητήσουν στο σχολείο και στο σπίτι το ζωτικό για όλους μας θέμα.

Όσο όμως απλοϊκό και αν δείχνει, πιστεύουμε ότι καλό θα είναι να το διαβάσουν και οι μεγαλύτεροι και ίσως και εκείνοι που διαχρονικά ασκούν επίδραση στις αποφάσεις που λαμβάνονται και κρίνουν το μέλλον μας

 

Previous ArticleNext Article