Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η Tesla στην Κίνα με νέο εργοστάσιο

Μια μόνο ημέρα μετά την αναγγελία των αυξήσεων των τιμών των μοντέλων  S και X στην Κίνα, σε εφαρμογή των νέων δασμών εισαγωγής που επιβλήθηκαν στα εισαγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Tesla ολοκλήρωσε τη συμφωνία της να κατασκευάσει ένα καινούργιο εργοστάσιο στη Shanghai σύμφωνα με δημοσίευμα των Bloomberg News.

                                  Tesla Model S στην Κίνα

Ο επικεφαλής της Tesla κ. Elon Musk ήταν χθες Τρίτη στη Shanghai και εμφανίσθηκε σε μια κοινή ανακοίνωση με την τοπική αυτοδιοίκηση

 

              Ο επικεφαλής της Tesla κ. Elon Musk (δ) και ο Δήμαρχος της Shanghai κ. Ying Yong χτες 10 Ιουλίου 2018

 

«Πέρυσι, είχαμε αναγγείλει ότι εργαζόμαστε μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση της Shanghai διερευνώντας τη δυνατότητα ίδρυσης ενός εργοστασίου στην περιοχή της το οποίο θα παρήγε αυτοκίνητα για την Κινεζική αγορά» , ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της Tesla με δελτίο τύπου προς το Green Car Reports. “Σήμερα, υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας προκειμένου ή Tesla να ξεκινήσει την κατασκευή του Gigafactory 3, ενός εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Shanghai»

«Προσδοκούμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή σύντομα αμέσως μόλις πάρουμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Από εκείνη τη στιγμή εκτιμούμε ότι θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια μέχρι να αρχίσουμε την παραγωγή αυτοκινήτων και ακόμα δύο έως τρία χρόνια μέχρι να φτάσουμε στην πλήρη δυναμικότητα των περίπου 500.000 αυτοκινήτων ετησίως για τους Κινέζους πελάτες μας».

« Η σημερινή μας ανακοίνωση δεν πρόκειται να επηρεάσει κατά τίποτα την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στις Ηνωμένες πολιτείες»

Η συμφωνία αυτή προβλέπει την κατασκευή ενός εργοστασίου ίσης δυναμικότητας με το βασικό εργοστάσιο της Tesla στο Fremont της California το οποίο κατασκεύασε το τελευταίο τρίμηνο 53.000 αυτοκίνητα και για το οποίο ο κ. Musk σχεδιάζει αύξηση της δυναμικότητάς του σε περισσότερα από 450.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Όταν λειτουργήσει το εργοστάσιο της Κίνας, η Tesla θα διαθέτει τα προϊόντα του στην Κινεζική αγορά χωρίς επιβάρυνση από δασμούς.

Επί πλέον το εργοστάσιο της Shanghai θα επιτρέψει στην εταιρεία να κατασκευάσει και πρόσθετα μοντέλα.

Πηγή: Green Car Reports

 

Previous ArticleNext Article