Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η VW ανακοινώνει την τελευταία της γενιά αυτοκινήτων με μηχανές εσωτερικής καύσης

Δημοσιεύθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2018 από τον Charles Morris (Newswire, The Vehicles)

Από την εποχή της ταπείνωσης που υπέστη από την πανωλεθρία των ρυπογόνων πετρελαιοκινητήρων, ο όμιλος της Volkswagen ευαγγελίζεται την ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων με τον ζήλο ενός ενθουσιώδους οπαδού. Πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων προβλέπουν ήδη την, σε μεγάλο βαθμό, μετατόπιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος προς τα επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά, όπως γνωρίζουμε τουλάχιστο, η VW είναι ο πρώτος κατασκευαστής που ανακοινώνει τακτό χρονικό όριο πέραν του οποίου θα διακόψει σχεδόν την κατασκευή μοντέλων που να κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Οι συνεργάτες μας εργάζονται τώρα στην τελευταία πλατφόρμα αυτοκινήτων τα οποία συνεχίζουν να μην είναι ουδέτερα από πλευράς εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, είπε ο επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού της Volkswagen κ. Michael Jost κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης βιομηχανικής συνέντευξης. «Βρισκόμαστε ήδη στη φάση της βαθμιαίας  προσέγγισης του χρονικού εκείνου ορίου κατά το οποίο οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα παράγονται στον ελάχιστο δυνατό αριθμό»

Ας μη βιαστούμε όμως, σε κάθε περίπτωση, να υποθέσουμε εξάλειψη επαρκών αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων. Συνήθως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων σχεδιάζουν τη μελλοντική στρατηγική τους με ορίζοντα πολύ μακρύτερο εκείνου των διαφόρων μελλοντολόγων ή των φανατικών οπαδών της ηλεκτροκίνησης. Ο κ. Jost είπε ότι η εταιρεία του θα παρουσιάσει μια νέα αλλά τελευταία γενιά βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στις αρχές του 2026. Από εκεί και πέρα θα αρχίσει μια αργή βαθμιαία εξαφάνιση των αυτοκινήτων που θα κινούνται με ορυκτά καύσιμα. Παρά ταύτα όμως  η Volkswagen θα συνεχίζει να εργάζεται στον τομέα της βελτίωσης της τεχνολογίας των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ακόμα και μετά το 2050, είπε ο κ. Jost, κάποια μοντέλα – δεινόσαυροι με τέτοιους κινητήρες θα συνεχίζουν να πωλούνται σε γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη στις οποίες δεν θα υφίστανται δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

Εν τω μεταξύ, επιστρέφοντας στον πραγματικό κόσμο, Η VW σχεδιάζει να αρχίσει την παραγωγή των πρώτων μοντέλων της νέας γενιάς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της τύπου I.D. Hatchback, σε 12 μήνες από τώρα για παράδοση στη Γερμανία. Άλλα μοντέλα της σειράς I.D. θα συναρμολογούνται επίσης σε δύο μονάδες παραγωγής στην Κίνα από τις αρχές του 2020. Ο όμιλος της Volkswagen είναι πλήρως προσανατολισμένος προς τον στόχο της μείωσης των εκπομπών που τέθηκε στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, είπε ο κ. Jost. «Είμαστε απολύτως υπεύθυνοι αν και μας βαρύνουν κάποια λάθη στο παρελθόν» κατέληξε.

Πηγή: Bloomberg

Previous ArticleNext Article