Άρθρα

Ταχυφορτιστές των 175 kW εγκαθίστανται στη Γερμανία. Οι ακόμα ισχυρότεροι των 350 kW έρχονται σύντομα.

Ο διαχειριστής του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων Allego εγκατέστησε ήδη την πρώτη εφαρμογή Ευρωπαϊκών φορτιστών υπερταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Kleinostheim κοντά στη Φραγκφούρτη στη Γερμανία. Το συγκρότημα αποτελείται από τέσσερις σταθμούς φόρτισης των 175 kW έκαστος. Την άνοιξη του 2018 οι δύο από αυτούς τους σταθμούς θα αναβαθμισθούν σε ισχύ 350 kW έκαστος.

Οι νέοι αυτοί τύποι φορτιστών αποτελούν μέρος του προγράμματος Ultra-E project, το οποίο συντονίζεται μεν από την Allego αλλά υποστηρίζεται από μια ομάδα κατασκευαστών συστημάτων, εξαρτημάτων αυτοκινήτων αλλά και από αυτοκινητοβιομηχανίες. Το πρόγραμμα αναφέρεται στην εγκατάσταση ενός δικτύου από 21 φορτιστές υπερταχείας φόρτισης που θα απέχουν μεταξύ τους από 150 έως 200 χιλιόμετρα κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων από τις Ολλανδικές ακτές μέχρι τα σύνορα της Αυστρίας.

Οι σουπερ-φορτιστές αυτοί θα είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν τα περισσότερα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα αλλά και εκείνα που θα παραχθούν μελλοντικά. Σύμφωνα με πηγές της Allego θα εξυπηρετούν όλα εκείνα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεγάλης αυτονομίας που θα παραχθούν από το 2018 και μετέπειτα. Η διαλειτουργικότητα των συστημάτων αποτελεί για την Allego βασική αρχή σχεδιασμού είπε ο κ. Ulf Schulte. Υποστηρίζουμε όλες τις εν χρήσει κάρτες φόρτισης και τις εφαρμογές πρόσβασης στα σημεία φόρτισης επιτρέποντας έτσι σε κάθε κάτοχο ηλεκτρικού αυτοκινήτου να εξυπηρετηθεί από τους σταθμούς μας και να συνεχίσει το γρηγορότερο τη διαδρομή του.

Previous ArticleNext Article