Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Βρισκόμαστε σε περιβαλλοντική κρίση

Μπορεί άραγε ένα σχολικό μήνυμα γραμμένο σε απλή γλώσσα να συμπυκνώνει τα μέτρα που πρέπει να λάβει η ανθρωπότητα για να γλυτώσει τον πλανήτη Γη από τα δεινά που τον απειλούν;

Μάλλον ΝΑΙ

Πριν από 13 χρόνια – τον Ιούνιο του 2008 – το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο διοργάνωσε εκδήλωση περιβαλλοντικού χαρακτήρα στην Ήπειρο με τον τίτλο ΗΛΙΟΣ-ΖΩΗ.

Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης τύπωσε και διένειμε στα σχολεία της περιφέρειας Ηπείρου αλλά και στην πόλη των Ιωαννίνων ένα έντυπο με τον τίτλο «Τι άραγε θα μας έλεγε ό Ήλιος αν μπορούσε να μας μιλήσει με ανθρώπινη φωνή». Κάντε κλικ εδώ για να το διαβάσετε:

Σήμερα, μετά τις μεγάλες δοκιμασίες που βιώνουμε όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του πλανήτη, μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες που βυθίζουν στην απόγνωση χιλιάδες ανθρώπους είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι απαιτούνται ριζικές αναπροσαρμογές στην πορεία της ανθρωπότητας προς το μέλλον. Σε αυτές, με πολύ απλά και κατανοητά λόγια, αναφέρεται το πιο πάνω έντυπο.

  • Πρέπει να δρομολογηθεί αμέσως το τέλος του άνθρακα ως πηγής ενέργειας σε όλες του τις μορφές.

  • Πρέπει να προσφύγουμε για την ενέργεια που χρειαζόμαστε στις ανανεώσιμες φυσικές πηγές αφήνοντας κατά μέρος τις όποιες αντιρρήσεις που μας ταλαιπωρούν χρόνια τώρα και παρεμποδίζουν την πλήρη αξιοποίησή τους. Ο Ήλιος στέλνει στη Γη συνεχώς άφθονη ενέργεια που παίρνει διάφορες μορφές (Ηλεκτρισμός, Θερμότητα, Άνεμοι, Κύματα κ.λπ.)

  • Πρέπει παράλληλα η ανθρωπότητα να επικεντρωθεί στην προσπάθεια παραγωγής ενέργειας από πυρηνική σύντηξη. Απαιτούνται περισσότεροι πόροι και επιτάχυνση των δρομολογημένων δράσεων ώστε να φτάσουμε το ταχύτερο στην παραγωγή καθαρής πυρηνικής ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις όλων των μεγάλων διεθνών οργανισμών αλλά και την πρωθυπουργική διαπίστωση ότι διατρέχουμε ήδη περιβαλλοντική κρίση φαίνεται ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε περισσότερο.

Previous ArticleNext Article