Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η αξία της Συνέπειας

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2018 δημοσιεύσαμε μια είδηση με τίτλο «Μια ασυνήθιστη πρόσκληση». Αφορούσε στη διοργάνωση εκδήλωσης της – τότε – αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων στη χώρα μας (μπορείτε να την αναζητήσετε στην υποσελίδα «Νέα» του Δεκεμβρίου 2018).

Η αλήθεια είναι ότι το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. είχε τότε συμβάλλει στην προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης με την παροχή κάθε είδους πληροφοριακού υλικού και για κάθε επί μέρους τομέα του θέματος όπως και όταν του ζητήθηκε.

Έκτοτε όμως έτρεξε πολύ νερό στο αυλάκι. Μεσολάβησαν σπουδαία πολιτικά γεγονότα και η τότε αξιωματική αντιπολίτευση, με εντολή του εκλογικού σώματος, αποτελεί σήμερα την αυτοδύναμη κυβέρνηση της χώρας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε θεσμικά στη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να εγκριθεί από το Σώμα, το πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας.

Μεταξύ των όσων δράσεων περιέγραψε αναφέρθηκε και στο θέμα της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων λέγοντας: «…και σε ορίζοντα τετραετίας υλοποιείται ένα στρατηγικό σχέδιο ηλεκτρικής κινητικότητας στις μεγάλες πόλεις αλλά και στα μικρά νησιά. Πρώτος στόχος η ανανέωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με αστικά ηλεκτρικά λεωφορεία»

                Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στην αναφορά αυτή πρωτίστως την αξία της Συνέπειας αλλά και την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδεται από την κυβέρνηση σε μια προγραμματισμένη και αποτελεσματική μετάβαση της χώρας στην ενεργειακά συμφέρουσα, περιβαλλοντικά επιβεβλημένη αλλά και υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία τεχνολογία του εξηλεκτρισμού των οχημάτων.

                Το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο πιστεύει ότι ο ορίζοντας της τετραετίας είναι ένα απολύτως λογικό χρονικό διάστημα για την πλήρη υλοποίηση του στόχου της μετάβασης της Ελλάδας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης υπό την προϋπόθεση της κατά το δυνατό ταχύτερης εκπόνησης του συνολικού σχεδίου δράσεων σε όλους τους σχετικούς τομείς όπως είναι οι υποδομές, τα κίνητρα, οι ειδικές εφαρμογές κ.λπ. και την άμεση έναρξη της εφαρμογής του. Η ηλεκτροκίνηση των οχημάτων μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης επιχειρηματικών δράσεων για τη χώρα μας εάν υλοποιηθεί επί τη βάσει ολοκληρωμένου σχεδίου με διακριτά και δημοσιοποιημένα στάδια προόδου ορθολογικά ταξινομημένα.

Previous ArticleNext Article