Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA ανακοινώνει επισήμως ότι 11 σημαντικοί κατασκευαστές αυτοκινήτων πιστοποιούν ηλεκτρικά μονοθέσια αυτοκίνητα για την αγωνιστική περίοδο 2019/2020 του πρωταθλήματος ABB Formula E Championship

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανακοίνωσε επισήμως, στις 10 Απριλίου 2018, τα ονόματα όλων των κατασκευαστών οι οποίοι έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες πιστοποίησης των ηλεκτρικών μονοθέσιων αυτοκινήτων τους με τα οποία προτίθενται να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα “ABB Formula E Championship” κατά την 6η αγωνιστική περίοδο 2019/20.

Δύο γίγαντες της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η Mercedes-Benz και η Porsche, αποφάσισαν να προσθέσουν τα ονόματά τους στην ήδη εντυπωσιακή λίστα των μεγάλων κατασκευαστών που συμμετέχουν σε αυτό το πρωτάθλημα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 11. Και οι δύο αυτοί κατασκευαστές διαθέτουν πολλές περγαμηνές στην ιστορία του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και η απόφασή τους να συμμετάσχουν στους αγώνες των ηλεκτρικών μονοθέσιων αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ενίσχυσης της ιδέας διοργάνωσης αγώνων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι δύο αυτοί κατασκευαστές θα διαθέτουν πιστοποίηση των αυτοκινήτων τους με διετή διάρκεια ισχύος πριν ακόμα και από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2021/22.

Ο κατάλογος των επιβεβαιωμένων κατασκευαστών που θα συμμετάσχουν στην 6η αγωνιστική περίοδο 2019/20 έχει ως εξής:

Audi Sport
BMW AG
DS Automobiles
Jaguar Land Rover
Mahindra Racing
Mercedes-Benz
NextEV NIO
Penske Autosport
Porsche AG
Nissan
Venturi Automobiles

Με τον συναγωνισμό, στην τρέχουσα 4η αγωνιστική περίοδο, να έχει κορυφωθεί και με νέες διοργανώσεις αγώνων να ανακοινώνονται στη Ρώμη και στη Ζυρίχη, ο συνδυασμός της ηλεκτροκίνησης των αυτοκινήτων και της πρωτοποριακής αξιοποίησης του κέντρου των μεγαλουπόλεων ως χώρου διεξαγωγής αυτών των αγώνων αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλής τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η 5η αγωνιστική περίοδος η οποία θα ξεκινήσει περί το τέλος του 2018 θα αποτελέσει σημαντικό βήμα προόδου αυτού του πρωταθλήματος αφού θα χρησιμοποιηθούν τα πλέον ενεργειακά αποδοτικά αλλά και ταχύτερα ηλεκτρικά μονοθέσια 2ης γενιάς(FIA Formula E Gen2) τα οποία δεν θα απαιτούν την κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλαγή του μονοθέσιου όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Ο πρόεδρος της FIA Jean Todt είπε: «Το πεδίο του πρωταθλήματος ABB FIA Formula E Championship αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και η σημερινή μας αναγγελία για την συμμετοχή δύο ακόμα κατασκευαστών, για την 6η αγωνιστική περίοδο, παρέχει μια ακόμα επιβεβαίωση της επιτυχίας αυτού του θεσμού. Τόσο η Mercedes-Benz όσο και η Porsche είναι ονόματα διακοσμημένα με πολλές επιτυχίες στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το επίπεδο όλων των 11 κατασκευαστών που θα βρεθούν στις πίστες της περιόδου 2019/20 είναι εξαιρετικά υψηλό. Η Formula E πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και η συμμετοχή των μεγάλων κατασκευαστών σε αγώνες με καθαρά αυτοκίνητα είναι πολύ ενθαρρυντική»

Ο ιδρυτής της Formula E και CEO Alejandro Agag είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος βλέποντας τη Mercedes-Benz και την Porsche να προσθέτουν τα ονόματά τους στον ήδη εντυπωσιακό κατάλογο των πιστοποιημένων κατασκευαστών για την 6η αγωνιστική περίοδο. Συνεχίζουμε να υπερβαίνουμε όλες μας τις αρχικές προσδοκίες όπως τις φανταστήκαμε 4 χρόνια πριν όταν ξεκινήσαμε αυτό το μαγικό ταξίδι. Εάν κάποιος μου έλεγε τότε ότι θα είχαμε στον κατάλογο των συμμετεχόντων κατασκευαστών τόσα και τέτοια ονόματα θα τον αποκαλούσα τρελό. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα σήμερα. Συνδυάστε την με την ολοένα αυξανόμενη λίστα των συνεργατών και υποστηρικτών της επανάστασης των αγώνων με ηλεκτρικά μονοθέσια και θα διαπιστώσετε ότι το πρωτάθλημα «ABB FIA Formula E Championship» αποτελεί σήμερα έναν πολλά υποσχόμενο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού»

Πηγή: www.fia.com

Previous ArticleNext Article