Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η BMW διευρύνει την παραγωγή των μονάδων ηλεκτροπρόωσης των αυτοκινήτων της

Δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουλίου, 2020 από τον Tom Lombardo,  Newswire, The Tech.

 

Στις εγκαταστάσεις της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής κατασκευαστικής μονάδας της, στο Dingolfing της Γερμανίας, η BMW άνοιξε πρόσφατα ένα εξειδικευμένο κέντρο για την κατασκευή μονάδων ηλεκτροπρόωσης. Στις εγκαταστάσεις αυτές η εταιρεία κατασκευάζει εξαρτήματα ηλεκτρικής πρόωσης αυτοκινήτων από το 2013 αλλά τώρα προχωράει σε διευρυμένη παραγωγή ολοκληρωμένων τέτοιων συστημάτων.

Ο Βαυαρός πρωθυπουργός Markus Söder και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της BMW Oliver Zipse συμβολικά εγκαινίασαν την παραγωγή της νέας ενοποιημένης μονάδας ηλεκτροπρόωσης η οποία συνδυάζει τον ηλεκτροκινητήρα, τη μετάδοση της κίνησης και τα ηλεκτρονικά ισχύος σε ένα ενιαίο κέλυφος. Αυτή η εξελιγμένη μονάδα νέας γενιάς θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο αναμενόμενο να παραχθεί στην Κίνα περί το τέλος του καλοκαιριού BMW iX3.

Στο εξειδικευμένο κέντρο του Dingolfing, ο όμιλος BMW θα παράγει και άλλα μέρη ηλεκτρικής πρόωσης όπως μεμονωμένα στοιχεία συσσωρευτών, συστοιχίες συσσωρευτών υψηλής τάσης και ηλεκτροκινητήρες, σε οκτώ συνολικά γραμμές παραγωγής. Για το επόμενο έτος σχεδιάζεται επίσης η προσθήκη τεσσάρων ακόμα γραμμών παραγωγής

Ο πρόεδρος Zipse είπε, «Το έτος 2022, μόνο στο Dingolfing, θα είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε ενοποιημένες μονάδες ηλεκτροπρόωσης για περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως. Ταυτόχρονα όμως θα κατασκευάζουμε και μια ποικιλία από αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, αναφορτιζόμενα υβριδικά-ηλεκτρικά αυτοκίνητα και συμβατικά αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες από το ίδιο συγκρότημα ανταποκρινόμενοι πάντοτέ στις απαιτήσεις της ζήτησης»

Στα επόμενα λίγα χρόνια η έκταση των εγκαταστάσεων αυτού του εξειδικευμένου κέντρου θα πολλαπλασιαστεί κατά δέκα φορές, σε σχέση με το αρχικό του μέγεθος. Από τα 8.000 τετραγωνικά μέτρα του 2015 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 80.000 τετραγωνικά μέτρα. Ο αριθμός των εργαζομένων επίσης θα αυξηθεί. Μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 ό αριθμός τους αυξήθηκε από 600 σε 1.000. Σε σύντομο χρονικό ορίζοντα ό αριθμός των εργαζομένων στην παραγωγή των συστημάτων ηλεκτροπρόωσης στο Dingolfing θα αυξηθεί στα 2.000 άτομα.

«Η εμπειρία μας στα θέματα κατασκευής συστοιχιών συσσωρευτών υψηλής τάσης όπως και ηλεκτρικών κινητήρων αποτελεί εγγύηση του ότι η τεχνολογία μας θα βρίσκεται πάντα στην αιχμή των εξελίξεων. Επιπλέον έχουμε τη δυνατότητα επιτάχυνσης της παραγωγικής μας διαδικασίας κατά τρόπο τέτοιο ώστε να ικανοποιούμε οποιαδήποτε ζήτηση» είπε ο Michael Nikolaides, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού και παραγωγής μονάδων ηλεκτροπρόωσης. Το ένα τέταρτο των αυτοκινήτων BMW που θα πουλιόνται στην Ευρώπη το έτος 2021 θα έχουν εξηλεκτρισμένες μονάδες πρόωσης. Το ποσοστό θα αυξηθεί στο ένα τρίτο από αυτά κατά το έτος 2025 και στο 50% κατα το έτος 2030. Το 2023 ο όμιλος BMW θα προσφέρει στους αγοραστές όχι λιγότερα από 25 εξηλεκτρισμένα μοντέλα τα μισά εκ των οποίων θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Την ίδια ημέρα που εγκαινιάσθηκε το εξειδικευμένο κέντρο ηλεκτροπρόωσης άρχισε και η παραγωγή της πέμπτης γενιάς του ηλεκτρικού προωστήριου συστήματος. Αυτή η μονάδα, με την υψηλή ενοποίηση των εξαρτημάτων που τη χαρακτηρίζει, περικλείει, όπως προαναφέρθηκε, τον ηλεκτροκινητήρα, τη μετάδοση της κίνησης και τα ηλεκτρονικά ισχύος σε ένα ενιαίο κέλυφος. Σύμφωνα με την BMW δεν χρησιμοποιούνται πλέον για την κατασκευή αυτής της μονάδας υλικά της κατηγορίας των «σπανίων γαιών».

Πηγή: BMW

 

Previous ArticleNext Article