Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η BMW συνεργάζεται με τη Northvolt και την Umicore στον τομέα της βιωσιμότητας του συνολικού κύκλου ζωής των συσσωρευτών των Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου, 2018 στο Charged EVs

 Όσο τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα αυξάνονται τόσο περισσότερο δημιουργείται και η ανάγκη θέσπισης διαδικασιών που να εξασφαλίζουν βιώσιμο κύκλο ζωής για τα στοιχεία των συσσωρευτών που χρησιμοποιούνται σε αυτά. Η BMW σχεδιάζει να συνεργαστεί με την κατασκευάστρια εταιρεία συσσωρευτών Northvolt και την εξειδικευμένη εταιρεία στις τεχνολογίες των υλικών Umicore προκειμένου να αναπτύξει, από κοινού με αυτές, βέλτιστες τεχνικές εξασφάλισης βιώσιμου κύκλου ζωής για τα στοιχεία των συσσωρευτών των Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων που θα κατασκευάζει ή ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα.

Ξεκινώντας από τη χημεία των στοιχείων και τον τρόπο αξιοποίησής τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους μέχρι και τη διαδικασία ανακύκλησής τους, το πρόγραμμα αυτής της συνεργασίας στοχεύει στον καθορισμό συγκεκριμένων βημάτων του όλου κύκλου ζωής που να εξασφαλίζουν την επιδιωκόμενη βιωσιμότητα.

Οι συσσωρευτές πρέπει να κατασκευάζονται από υλικά ευαίσθητα στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές απαιτήσεις, να χρησιμοποιείται για τη βιομηχανική επεξεργασία τους ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, να αξιοποιούνται για τη δημιουργία σταθερών μονάδων εναποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, όταν έχουν πλέον συμπληρώσει τον κύκλο λειτουργίας τους επί των αυτοκινήτων και τέλος να ανακυκλώνονται κατά τον πλέον επωφελή τρόπο.

Η όλη διαδικασία θα πρέπει να αποτελεί έναν κλειστό βρόχο κύκλου ζωής για όλους τους υψηλής απόδοσης συσσωρευτές που χρησιμοποιούνται στην ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων, είπε ο κ. Marc Grynberg εκτελεστικός πρόεδρος της Umicore.

Η BMW σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει στο Μόναχο ένα «κέντρο ανάλυσης των δυνατοτήτων των στοιχείων των συσσωρευτών». Η Northvolt και η Umicore θα συμπληρώνουν την κατασκευαστική εμπειρία της BMW στον τομέα των συσσωρευτών με προτάσεις  βιώσιμης ανάπτυξης, εξεύρεσης νέων πρώτων υλών και ανάπτυξης μεθόδων κατασκευής και ανακύκλησης.

Οι συσσωρευτές αναδεικνύονται πλέον σε ζήτημα υψίστης στρατηγικής σημασίας για την αυτοκινητοβιομηχανία, είπε ο κ. Peter Carlsson, συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Northvolt. «Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της βιωσιμότητας των στοιχείων των συσσωρευτών που θα χρησιμοποιούνται στα πλαίσια του επερχόμενου κύματος της ηλεκτροκίνησης των αυτοκινήτων»

Πηγή: BMW Group

Previous ArticleNext Article