Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η Daimler, η BMW και η BP ενώνουν τις δυνάμεις τους για επιχειρηματική δράση στον τομέα των φορτιστών

Δημοσιεύθηκε 13 Μαΐου, 2021 από τον Charles Morris, Newswire

Ο Όμιλος της BMW, η Daimler Mobility και η BP ανέλαβαν μερίδιο 33,3% η κάθε μία στο κεφάλαιο της Digital Charging Solutions (DCS), μιας ευρωπαϊκής εταιρείας ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών για την αυτοκινητοβιομηχανία και τους διαχειριστές στόλων αυτοκινήτων.

Η DCS συνεργάζεται με τις εταιρείες κατασκευής εξαρτημάτων (OEM) ενσωματώνοντας τις λύσεις που αυτή έχει αναπτύξει στα λειτουργικά συστήματα επαναφόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στις τρέχουσες δραστηριότητές της περιλαμβάνονται υπηρεσίες επαναφόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BMW και της Daimler, συμπεριλαμβανομένων και της Mercedes me Charge, της BMW Charging και της MINI Charging, προσφέροντας πρόσβαση σε περισσότερα από 228.000 σημεία φόρτισης σε 32 χώρες.

Σαν μέρος της συμφωνίας, το ευρωπαϊκό δίκτυο φορτιστών της BP θα ενσωματωθεί στο δίκτυο φορτιστών της DCS. Το δίκτυο της BP διαθέτει σήμερα περίπου 8.700 δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης στην Ευρώπη και προβλέπει την επέκτασή του σε περισσότερα από 70.000 τέτοια σημεία, σε ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι του έτους 2030. Η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαταστήσει 250 μονάδες φορτιστών υπερταχείας φόρτισης σε σημεία στα οποία διατηρεί πρατήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες 500 τέτοιες μονάδες στη Γερμανία μέχρι το τέλος του έτους.

«Πρόθεσή μας είναι να καταστήσουμε την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τόσο εύκολη όσο είναι και η πλήρωση των δεξαμενών καυσίμου των συμβατικών αυτοκινήτων – γρήγορη, αξιόπιστη και σε πλήρη ικανοποίηση των πελατών μας», δήλωσε ό πρώτος αντιπρόεδρος κ. Richard Bartlett. «Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την BMW και την Daimler στην DCS, σε συνδυασμό και με την αποφασισμένη επέκτασή μας στον τομέα των φορτιστών υψηλής ισχύος υπερταχείας φόρτισης, θα βοηθηθούμε ώστε να προσφέρουμε στους οδηγούς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εύκολο και γρήγορο ανεφοδιασμό όπου τον χρειάζονται. Θα μας εξασφαλίσει δε πρόσβαση σε μια πολύ μεγαλύτερη πελατειακή μερίδα έτσι ώστε τελικώς να βελτιώσουμε τις οικονομικές αποδόσεις του δικτύου μας»

«Με την BP, ό όμιλος BMW και η Daimler Mobility AG αποκτούν ενεργό εταίρο ο οποίος προσφέρει ισχυρό εμπορικό όνομα προσανατολισμένο στην εξυπηρέτηση του πελάτη και ταυτόχρονα πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο δίκτυο φορτιστών υπερταχείας φόρτισης συνδυασμένων με σημεία πώλησης. Υποστηρίζουμε ένθερμα τη δημιουργία ενός πολύ μεγάλου δικτύου επαναφόρτισης ανοικτού σε όλους του πελάτες το οποίο θα λειτουργεί με στόχο την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών τους», είπε ο κ Rainer Feurer, πρώτος αντιπρόεδρος του ομίλου της BMW.

ΠηγήDaimler μέσω Green Car Congress

 

Previous ArticleNext Article