Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η «IONITY» άνοιξε τον εκατοστό σταθμό υπερταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νορβηγία

Δημοσιεύθηκε 24 Ιουνίου, 2019 από τον Dyllan Furness στο NewswireThe Infrastructure.

Η «IONITY», ένας συλλογικός φορέας μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών ο οποίος ιδρύθηκε προκειμένου να αναπτύξει δίκτυο σταθμών υπερταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, εγκαινίασε πρόσφατα την εκατοστή τέτοια εγκατάσταση.

Ο σταθμός αυτός εγκαταστάθηκε στην πόλη Rygge της Νορβηγίας και πρόκειται να λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Circle K. Διαθέτει έξη μονάδες υπερταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) ισχύος 350 kW εκάστης και είναι προετοιμασμένος να υποδεχθεί ακόμα έξη τέτοιες μονάδες σε μια μελλοντική επέκτασή του.

Η πόλη Rygge θεωρείται ως το ιδανικό σημείο στάθμευσης για επαναφόρτιση των συσσωρευτών και ταυτόχρονη ανάπαυλα των οδηγών και επιβατών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που μετακινούνται από το Oslo προς  το Gothenburg, το Malmo, την Copenhagen, και το Hamburg,” μας είπε ο επικεφαλής της IONITY κύριος Marcus Groll.

«Η τελευταία γενιά αυτών των ισχυρότατων σταθμών υπερταχείας επαναφόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ισχύος 350 kW, ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα αυτό. Έχουμε δε ήδη συνάψει συμφωνίες με παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε εννέα χώρες και συνεχίζουμε να το επιδιώκουμε και σε άλλες έτσι ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μελλοντικά πραγματικά «πράσινη» ενέργεια για τις μετακινήσεις τους».

Τέλος, πρόσθεσε: « Αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμα υπό κατασκευή 51τέτοιους σταθμούς υπερταχείας φόρτισης και ετοιμαζόμαστε να επεκταθούμε σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία , Ολλανδία και Ιταλία. Για το 95% αυτών των σχεδίων έχουμε  ήδη υπογράψει συμφωνίες με τους αντίστοιχους ιδιοκτήτες των χώρων εγκατάστασης».

Πηγή: IONITY

Previous ArticleNext Article