Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η Porsche ανοίγει πάρκο ταχυφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ισχύος 7 MW στη Γερμανία.

Δημοσιεύθηκε 6 Μαρτίου, 2020 από τον Tom Lombardo στο NewswireThe Infrastructure.

 

Η Porsche Λειψίας επεκτείνει την υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην κεντρική Γερμανία με ένα νέο πάρκο υπερταχείας φόρτισης συνολικής ισχύος 7 MW εξοπλισμένο με πολύ ισχυρούς ταχυφορτιστές.

Στο πάρκο αυτό βρίσκονται εγκατεστημένα τέσσερα σημεία φόρτισης με τριφασικό εναλλασσόμενο ρεύμα ισχύος 22 kW, δώδεκα δημόσιας πρόσβασης φορτιστές συνεχούς ρεύματος υπερταχείας φόρτισης ισχύος 350 kW με ακροδέκτες τύπου Combo όπως και έξη ακόμα ίδιοι φορτιστές για χρήση από την ίδια την εταιρεία.

Κατά τη δοκιμαστική περίοδο ενός μηνός η φόρτιση στους ταχυφορτιστές δημόσιας πρόσβασης θα παρέχεται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη. Στη συνέχεια οι τιμές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας θα καθορίζονται από τον εκάστοτε πάροχο υπηρεσιών επαναφόρτισης  ο οποίος και θα εφοδιάζει τους πελάτες του με ειδική κάρτα.  Ανάλογα με τον τύπο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα φορτίζεται στους υπερσύγχρονους αυτούς ταχυφορτιστές θα καθίσταται δυνατή ή ανάκτηση ηλεκτρικής ενέργειας επαρκούς για διαδρομή 100 χιλιομέτρων σε χρονική διάρκεια φόρτισης μέχρι και πέντε μόνο λεπτών της ώρας.

«Το νέο αυτό πάρκο υπερταχείας φόρτισης το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των αυτοκινητόδρομων 9, 14 και 38 θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες ταχυφόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα κινούνται στην κεντρική Γερμανία», είπε ο κ. Gerd Rupp, πρόεδρος της Porsche Λειψίας. «Με χαρά θα εξυπηρετούμε όλα τα ηλεκτρικά και αναφορτιζόμενα υβριδικά αυτοκίνητα που θα κινούνται στην περιοχή μας όσο και εκείνα που θα διέρχονται από αυτήν»

ΠηγήPorsche

Previous ArticleNext Article