Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η Volkswagen παρουσιάζει έναν κινητό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Δημοσιεύτηκε στις 2 Ιανουαρίου 2019 από τον Charles Morris

Η Volkswagen ανακοίνωσε την ιδέα ενός κινητού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων του μέλλοντος ο οποίος θα εξυπηρετεί περιπτωσιακές ανάγκες φόρτισης χωρίς να χρειάζεται σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Με άλλα λόγια ένα είδος Power Bank σαν αυτά που χρησιμοποιούμε στα Smart Phones. Ιδεώδης λύση για περιστασιακές φορτίσεις όπως π.χ. κατά τη διάρκεια κάποιας εκδήλωσης κ.λπ. (κάτι σαν το Envision Solar’s EV ARC ή το FreeWire’s Mobi Charger).

Κάθε τέτοιος σταθμός φόρτισης θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε μορφή συνεχούς ρεύματος με ισχύ μέχρι και 100 kW και θα μπορεί να φορτίσει μέχρι και 4 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ταυτοχρόνως (δύο με συνεχές ρεύμα και δύο με εναλλασσόμενο ρεύμα) όπως βέβαια και ηλεκτρικά δίτροχα.  Η συνολική χωρητικότητα των συσσωρευτών του θα είναι ίση με 360 kWh και θα επαρκεί για μέχρι και 15 φορτίσεις. Θα έχει όμως και τη δυνατότητα σύνδεσής του με το δίκτυο.

«Αυτός ο σταθμός θα μπορεί να λειτουργήσει οπουδήποτε ανεξάρτητα του εάν θα υπάρχει εκεί ή όχι δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας» μας είπε ο κ. Thomas Schmall, πρόεδρος του Συμβουλίου Εξαρτημάτων του Ομίλου της Volkswagen.

Ο κινητός φορτιστής της VW θα βασίζεται στη συστοιχία συσσωρευτών του Ομίλου Modular Electric Toolkit (MEB) και έτσι η VW θα μπορέσει να προχωρήσει γρήγορα στο στάδιο παραγωγής του ίσως μάλιστα και αξιοποιώντας ένα δεύτερο κύκλο ζωής χρησιμοποιημένων συσσωρευτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η VW σχεδιάζει να κατασκευάσει μερικούς τέτοιους κινητούς σταθμούς φόρτισης στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος και να τους λειτουργήσει στην πόλη της έδρας της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 και στη συνέχεια να διευρύνει το πρόγραμμα και σε άλλες πόλεις μέσα στο 2020.

«Αυτή η ελαστικότητα στον τρόπο φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αποτελέσει μια εντελώς νέα μέθοδο ταχείας επέκτασης του δικτύου των φορτιστών» είπε ο κ. Schmall. «Οι πόλεις, για παράδειγμα, θα μπορούν να εντοπίζουν τις πραγματικά ενδεδειγμένες θέσεις εγκατάστασης των μόνιμων φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων πριν ακόμα υποχρεωθούν να προχωρήσουν στις σημαντικές επενδύσεις που θα απαιτούνται για το σκοπό αυτό όπως βέβαια και θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να δημιουργούν, σε προσωρινή βάση, μεγάλους κόμβους με σημαντικό αριθμό φορτιστών όπου αυτό απαιτηθεί και για όσο χρονικό διάστημα θα χρειασθεί»

Πηγή: Volkswagen

Previous ArticleNext Article