Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Καλά νέα για τους φίλους του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

 

 

Κατά τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Jaguar Land Rover στη Λεωφόρο Συγγρού 367, της «Σπανός Α.Ε.», ο κ. Γ. Σπανός, παλιός φίλος και υποστηρικτής της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, μας πληροφόρησε ότι το ηλεκτρικό Jaguar I-Pace συγκαταλέγεται στα μοντέλα που θα προωθήσει η εταιρεία του αμέσως μόλις αρχίσουν οι παραδόσεις, πιθανώς εντός του 2018.

 

Το Jaguar I-Pace είναι ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το οποίο ο ευτυχής ιδιοκτήτης του θα πηγαίνει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με μια στάση μισής ώρας στον Αλμυρό ή κάπου εκεί για καφέ και ανεφοδιασμό από ένα ταχυφορτιστή.

 

Το I-Pace ανταγωνίζεται το Tesla Model X75D, έχει αυτονομία 385 χιλιόμετρα και επιτάχυνση 0-96 χλμ/ω σε 4.5 δευτερόλεπτα.

Είναι φανερό ότι η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων προχωράει με γρήγορους ρυθμούς ακόμα και στη χώρα μας και ότι υπάρχει άμεση ανάγκη εκδήλωσης πολιτικής βούλησης παροχής κινήτρων για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών υποστήριξής της όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους εταίρους μας. Η Ελλάδα είναι τουριστικός προορισμός και οφείλει να μεταβληθεί και σε μια χώρα φιλική στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Previous ArticleNext Article