Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Μια ενδιαφέρουσα Δημοσκόπηση

Τι άποψη έχετε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

77.3% Θετική και πολύ θετική, 3,2% Αρνητική και πολύ αρνητική, 19,5% Ούτε θετική ούτε αρνητική

Η έρευνα έγινε μεταξύ 323 ατόμων. Η συλλογή του δείγματος πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Διοχετεύθηκε ένα ψηφιακό ερωτηματολόγιο που δημιουργήθηκε από πλατφόρμα της  Google σε διάφορες ομάδες του Facebook. Οι ομάδες αυτές αποτελούντο από άτομα διαφόρων ηλικιών, μόρφωσης και οικονομικής κατάστασης (εξαίρεση αποτέλεσε μόνο μια μικρή ομάδα φοιτητών από το πανεπιστήμιο Πειραιώς, σχετικά με τη διαφοροποίησή της σε ότι αφορούσε στο μορφωτικό επίπεδο). Με τη χρήση του διαδικτύου ικανοποιήθηκε και η απαιτούμενη γεωγραφική διασπορά του δείγματος δοθέντος ότι απάντησαν άτομα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η επιλογή των ομάδων έγινε τυχαία. Αξιοποιήθηκαν όλες οι ομάδες στις οποίες είχαν πρόσβαση οι ερευνητές και όλες οι απαντήσεις που δόθηκαν εντός του χρονικού πλαισίου που είχε τεθεί για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Τα αποτελέσματα δείχνουν αναμφισβήτητα ότι το κοινωνικό σύνολο έχει ήδη αποδεχθεί την ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων και δεν είναι πλέον παρά θέμα χρόνου η επικράτησή της. Το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. έχει κάθε λόγο να θεωρεί δικαίωση αυτήν την αποδοχή αφού επί τρεις συναπτές δεκαετίες εργάζεται για αυτόν το στόχο πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο ηλεκτροκινητήρας είναι η λύση για καθαρά και οικονομικά σε κατανάλωση ενέργειας οχήματα.

Σημείωση: Η ευθύνη της έρευνας ανήκει στην ομάδα του iDRIVE GREEN  αποτελούμενης από τους: Χρήστο Λουκόπουλο, Χριστίνα Μαυρογεώργου και  Ευγενία Φιλίππου.

 

 

Για να δείτε όλες τις απαντήσεις πατήστε εδώ

Previous ArticleNext Article