Άρθρα

Νέα τεχνολογία. Πρωτόγνωρες ευκολίες

Φανταστείτε να σας προτείνανε τη μίσθωση μιας θέσης στάθμευσης στο γκαράζ της πολυκατοικίας σας, αντί του ποσού των 100 ή 150 Δολαρίων το μήνα, και στην τιμή αυτή να συμπεριλαμβανόταν απεριορίστως και το κόστος όλων των καυσίμων για την κίνησή σας.

Το κτίριο «Elysian rental apartment», στο Los Angeles, προσφέρει στους ενοίκους του ακριβώς αυτή την ευκολία. Οι θέσεις στάθμευσης είναι εξοπλισμένες με επίτοιχους ρευματοδότες φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατηγορίας 2 με τάση 240 Βολτ. Το χωρίς ποσοτικούς περιορισμούς κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, για τη φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου του μισθωτή, δεν το πληρώνει ο ίδιος, αλλά η ιδιοκτήτρια του κτιρίου Linear City, για όσα χρόνια διαρκεί η μίσθωση.

Η ιδέα φαίνεται μάλιστα να διαδίδεται ταχύτατα γιατί ήδη και άλλα παρόμοια κτιριακά συγκροτήματα εξοπλίζονται προκειμένου να προσφέρουν αυτή την ευκολία στους ενοικιαστές τους.

Εάν αυτή η προσφορά σας αφήνει αδιάφορους, σκεφτείτε μήπως θα προτιμούσατε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο και ο κατασκευαστής του να σας παρείχε τα καύσιμα δωρεάν, για όλο τον κύκλο ζωής του, όταν ταξιδεύετε από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη.

Η εταιρεία Tesla Motors προσφέρει αυτή τη δυνατότητα σε όλους τους αγοραστές του μοντέλου S έχοντας εγκαταστήσει ένα πυκνό δίκτυο συσκευών υπερταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την ανατολική μέχρι τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και στο Καναδά. Οι συσκευές αυτές είναι ιδιοκτησία της εταιρείας, είναι εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας και παρέχουν δωρεάν την ενέργεια που απαιτεί κάθε κάτοχος ηλεκτρικού αυτοκινήτου Tesla Model S για τη φόρτισή του, με ρυθμό τέτοιο ώστε να εξασφαλίζει διαδρομή 550 χιλιομέτρων για κάθε μία ώρα φόρτισης.

Ποιος είπε λοιπόν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μόνο αυτοκίνητα πόλης; Σήμερα υπάρχουν τυχεροί που ταξιδεύουν με αυτά από το Los Angeles στη Florida και μάλιστα χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα Δολάριο για την ενέργεια κίνησή τους.

Βέβαια το Model S είναι ένα ακριβό αυτοκίνητο το οποίο όμως προσφέρει στον ιδιοκτήτη του ανέσεις και οδηγική ευχαρίστηση αντίστοιχες της τιμής του.

Η Tesla Motors έρχεται σύντομα και στην Ευρώπη. Στο Σαλόνι της Γενεύης έκανε έντονη την παρουσία της ανακοινώνοντας ότι παρόμοια εφαρμογή δικτύου ταχυφορτιστών σχεδιάζει για την κάλυψη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης αρχικά και όλης της Ευρώπης σε επόμενο στάδιο.

Νέες λοιπόν τεχνολογίες αλλά και πρωτοποριακές εφαρμογές στο χώρο της ηλεκτρικής αυτοκίνησης υπόσχονται να μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη και ποιοτικότερη.

Next Article