Hi-Tech ecomobility rally, Άρθρα, Δελτία τύπου, Ενημέρωση

Στη Θεσσαλονίκη το 11ο πρωτάθλημα ακριβείας με καθαρά οχήματα «Hi-Tech EKO Mobility Rally»

Αθήνα, 11 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.

Η Θεσσαλονίκη θα συγκεντρώσει το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαΐου πολλά ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 11ου «Hi-Tech EKO Mobility Rally». To «πρωτάθλημα ακριβείας με καθαρά οχήματα» διεξάγεται από το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. κάθε χρόνο, ενώ φέτος μεταξύ άλλων θα συμμετάσχει ένα Tesla S 90 D.

 

Τα αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν το πρωί του Σαββάτου 26/5 στο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης για τις διαδικασίες του διοικητικού και τεχνικού ελέγχου και στις 15.00 θα εκκινήσουν από το χώρο του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου για το πρώτο σκέλος της διαδρομής. Θα επιστρέψουν στο χώρο του Δημαρχείου αργά το απόγευμα όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις 8.30 το πρωί της Κυριακής 27/5 όταν θα αναχωρήσουν για το δεύτερο και τελευταίο σκέλος της διαδρομής. Το βράδυ της Κυριακής η εκδήλωση θα κλείσει με την τελετή απονομής των επάθλων.

 

Τη διοργάνωση υποστηρίζει το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ συμμετέχοντας με ένα υβριδικό και δύο ηλεκτρικά οχήματα. Την Κυριακή 27/5 μεταξύ 12:30 – 15:00 οι φίλοι του αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά προσομοιωτές οδήγησης αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας και ερευνητικά οχήματα σε περιήγηση στους χώρους του ΙΜΕΤ.

 

Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα https://www.heliev.gr από την οποία μπορεί κανείς να κατεβάσει και τη φόρμα της αίτησης συμμετοχής η οποία πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαΐου.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Previous ArticleNext Article