Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Συνεργασία ABB και Porsche για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Άρθρο | Ζυρίχη, Ελβετία | 2020-01-23

Δελτίο Τύπου της ABB

Η ABB, ηγέτης της βιομηχανικής τεχνολογίας, και η εταιρεία κατασκευής πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων Porsche με υπερηφάνεια αναγγέλλουν μια νέα και αποκλειστική συνεργασία για την από κοινού προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Στο πλαίσιο αυτό, η ABB γίνεται επίσημος συνεργάτης της ομάδας TAG Heuer Porsche Formula E, με άμεση ισχύ. Θα είναι η πρώτη χρονιά της Porsche Motorsport στο πρωτάθλημα ABB FIA Formula E Championship, στο οποίο η ABB είναι για τρίτη συνεχή χρονιά χορηγός τίτλου.

Η ανακοίνωση έγινε την παραμονή του 3ου αγώνα, της 6ης σεζόν του πρωταθλήματος ABB FIA Formula E στο Σαντιάγκο της Χιλής, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ABB, Peter Voser, καθώς και του Michael Steiner, Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και επικεφαλής του Τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης της Porsche AG και του Fritz Enzinger, Αντιπρόεδρου της Porsche Motorsport. Οι Voser, Steiner και Enzinger επίσης αποκάλυψαν επισήμα το ανανεωμένο μονοθέσιο της Porsche, με το λογότυπο της ABB να κατέχει εξέχουσα θέση στην μπροστινό και πίσω μέρος του οχήματος.

 

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η ABB, ως τεχνολογικός ηγέτης στην παγκόσμια αγορά των ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, αποτελεί πλέον έναν από τους κορυφαίους συνεργάτες μας, που θα εργαστεί μαζί μας για την υποστήριξη της αυξανόμενης ζήτησης από την πλευρά  των πελατών μας στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας», δήλωσε ο Michael Steiner. “Αυτό υπογραμμίζει τη στρατηγική της Porsche Mission E, η οποία περιλαμβάνει επένδυση ύψους 6 δισ. Ευρώ στον τομέα της ηλεκτροκίνησης μέχρι το 2022.”

“Το πρωτάθλημα ABB FIA Formula E είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός αγώνας – είναι το πεδίο δοκιμών μας για καινοτόμες τεχνολογίες ηλεκτροκίνητων κινητήρων, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τελικά στη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου στο μέλλον”, δήλωσε ο Peter Voser. “Και ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος συνεργάτης από την Porsche – ένα θρυλικό, premium brand της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Μαζί, θα προωθήσουμε την πρόοδο στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης ».

ABB και Porsche έχουν ήδη συνάψει συμφωνία για την εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε Porsche Centers και σε δημόσια κτίρια σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Η πρώτη εγκατάσταση θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2020. Επιπλέον, η Ελβετίδα ABB Formula E Ambassador, Simona De Silvestro, αποτελεί την οδηγό δοκιμής και ανάπτυξης της ομάδας TAG Heuer Porsche Formula E.

Η συνεχώς αυξανόμενη παγκόσμια απήχηση που έχει το πρωτάθλημα ABB Formula E προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την πρωτοποριακή τεχνολογία που αποτελεί κλειδί για την επιτυχία αυτής της βιώσιμης μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στην έκτη σεζόν του λοιπόν, το πρωτάθλημα ABB FIA Formula E παρουσιάζει μια πρώτης κατηγορίας ομάδα 24 οδηγών που θα πιλοτάρουν τα μονοθέσια δεύτερης γενιάς, ταξιδεύοντας σε νέους προορισμούς, όπως στη Σεούλ της Νότιας Κορέας και στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, και αντιπροσωπεύοντας δέκα  αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίου επιπέδου. Η ABB είναι παγκόσμιος ηγέτης στα συνδεδεμένα συστήματα ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) για ηλεκτρικά οχήματα και έχει πουλήσει πάνω από 13.000 DC ταχυφορτιστές σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

Previous ArticleNext Article