Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Το Lucid Air Dream Edition προσφέρει αυτονομία μέχρι και 832 χιλιομέτρων

2 Σεπτεμβρίου, 2021 από τον Charles Morris 

Η Lucid υπόσχεται αυτονομία μεγαλύτερη από 800 χιλιόμετρα για το επερχόμενο μοντέλο της Air Dream Edition. Εάν πράγματι αυτό επιβεβαιωθεί στην πράξη θα αποτελέσει ένα νέο ρεκόρ στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής (και ίσως να παραμείνει έτσι μέχρις ότου το Aptera μπει στο παιχνίδι) και όχι μόνο, αφού ακόμα και τα συμβατικά θερμικά αυτοκίνητα κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα αυτονομίας (με εξαίρεση βέβαια εκείνων που παρομοιάζουν με επανδρωμένες κινούμενες δεξαμενές καυσίμων).

Ο Jonny Lieberman, του MotorTrend, οδήγησε πρόσφατα το Lucid Air Dream Edition R, και όχι μόνο κατάφερε να πλησιάσει πολύ κοντά στην ως άνω προδιαγραφόμενη αυτονομία αλλά ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από την απόδοση και την πολυτέλεια του αυτοκινήτου ώστε να το περιγράψει ως μια πραγματικά «φανταστική μηχανή».

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Lucid στο διαδίκτυο, το Air Dream Edition θα διαθέτει μέχρι και 1,080 ίππους ιπποδύναμη και η αυτονομία του θα ανέρχεται στα 810 χιλιόμετρα (ή έκδοση που δοκίμασε το MotorTrend είχε λίγο διαφορετικότερες προδιαγραφές). Ο Lieberman έκανε μια μικρή βόλτα από το Los Angeles μέχρι το San Francisco, ενώ ο πρόεδρος της Lucid Peter Rawlinson τον ακολουθούσε με ένα άλλο Lucid. Και οι δύο διέθεταν υπεραρκετή ενέργεια για το ταξίδι τους. Το MotorTrend υπολόγισε ότι το αυτοκίνητο του Liebermans θα μπορούσε να φτάσει στα 765 χιλιόμετρα, ενώ το αυτοκίνητο του Rawlinson στα 832 χιλιόμετρα (φαίνεται ότι ο κ. Rawlinson διαθέτει επί του παρόντος το σχετικό ρεκόρ).

Ο Lieberman δήλωσε ενθουσιασμένος με οτιδήποτε έχει να κάνει με τις επιδόσεις και την πολυτέλεια του αυτοκίνητου – βρήκε το εσωτερικό του να ανήκει στα «ωραιότερα και πολυτελέστερα αυτοκίνητα του κόσμου», πολύ μακράν της μινιμαλιστικής προσέγγισης που ακολουθεί η Tesla. Υπογράμμισε ότι οι τρείς οθόνες που διαθέτει δεν προσδιορίζουνε καθοριστικά το σύνολο του εσωτερικού του με τον τρόπο που το κάνει τόσο η Tesla όσο και η Mercedes στο EQS. Οι επιδόσεις του επίσης είναι εξίσου εντυπωσιακές. Το Lucid Air είναι καταιγιστικά ταχύτατο και με εξαιρετική αίσθηση του «καλοζυγισμένου τιμονιού του».

Το Air Dream Edition διαθέτει συστοιχία συσσωρευτών 113 kWh η οποία εργάζεται στη πλατφόρμα των 900 βολτ η οποία επιτρέπει ταχύτατους ανεφοδιασμούς με συνεχές ρεύμα στο σύστημα CCS με ισχύ μέχρι 300 kW όπως και στο σύστημα 2 εναλλασσόμενου ρεύματος με ισχύ μέχρι 19.2 kW. Ο επί του αυτοκινήτου φορτιστής είναι αμφίδρομης ροής και επιτρέπει εφαρμογές του τύπου V2X. Η ελαχιστοποίηση των διαστάσεων των επιμέρους εξαρτημάτων και η ελαφρύτερη δυνατή κατασκευή τους υπήρξε σταθερή και απαράβατη προσπάθεια της Lucid. Τόσο ό εμπρόσθιος όσο και ό οπίσθιος ηλεκτροκινητήρας ζυγίζουν έκαστος 74 χιλιόγραμμα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του MotorTrend αυτοί προσφέρουν πολύ καλύτερη πυκνότητα ισχύος από εκείνων, για παράδειγμα, του Tesla Model S Long Range. Η επιτάχυνση του Air από στάση μέχρι τα 60 μίλια είναι της «τάξης των 2,5 δευτερολέπτων», η δε τελική ταχύτητα φτάνει τα 270 χιλιόμετρα.

Στα σχέδια της Lucid είναι να αρχίσει τις παραδόσεις στο τέλος της χρονιάς 2021.

ΠηγήMotorTrend

Previous ArticleNext Article