Ενημέρωση

3ος Κύκλος Εκπαιδευτικής εκδήλωσης & Workshop με θέμα «Ηλεκτροκίνηση & Εγκατάσταση Σταθμών Φόρτισης» 20 διδακτικών ωρών, από το IsZEB.

Το IsZEB διοργανώνει τον 3ο κύκλο εκδηλώσεων & workshop με θέμα «Ηλεκτροκίνηση & Εγκατάσταση Σταθμών φόρτισης» και διάρκεια 20 διδακτικών ωρών σε συνεργασία με την MC CHARGERS, την Ελληνική πρωτοπόρο εταιρεία με επίκεντρο τους Ηλεκτρικούς Φορτιστές Οχημάτων. Η MC CHARGERS μέσω της πολυετούς εμπειρίας στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, δημιούργησε με επιτυχία μια σειρά μαθημάτων εστιασμένα στην ηλεκτροκίνηση.

Η έναρξη των τμημάτων θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2022 και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω πλατφόρμας live streaming, σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας.

Επιπλέον προσφέρονται 2 hand-on εργαστήρια για πρακτική εφαρμογή των γνώσεων. Το πρώτο hands-on εργαστήριο (υποχρεωτική παρακολούθηση) θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της MC CHARGERS, σε τμήματα των 7 ατόμων και κατόπιν συνεννόησης, ενώ το δεύτερο (προαιρετική παρακολούθηση) θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του IsZEB και συγκεκριμένα στο «Έξυπνο Σπίτι» του ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ.

 Ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει τόσο βασικές όσο και πιο εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στην ηλεκτροκίνηση και τους φορτιστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στην έννοια της ηλεκτροκίνησης και στο νομοθετικό πλαίσιο που τη διέπει, ώστε στη συνέχεια να είναι σε θέση να εμβαθύνουν σε πιο τεχνικά χαρακτηριστικά  αναφορικά με τη διαδικασία εγκατάστασης, διαχείρισης, ελέγχου και προστασίας. Με την ολοκλήρωση όλων των ενοτήτων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στις εγκαταστάσεις της MC CHARGERS και του IsZEB για τα εργαστήρια πρακτικής εφαρμογής γνώσεων και εξοικείωσης με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις επάνω στους ηλεκτρικούς φορτιστές αυτοκινήτων.

Η εκδήλωση διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο).

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν περιλαμβάνουν:

 1. Εισαγωγή στην ηλεκτροκίνηση
 2. Νομοθετικό πλαίσιο
 3. Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
 4. Εγκατάσταση σταθμών φόρτισης
 5. Διαχείριση Σταθμών Φόρτισης & παραδείγματα εγκαταστάσεων
 6. Ηλεκτροκίνηση & SRI, έξυπνα κτίρια και έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα
 7. Σύνοψη – Ερωτήσεις
 8. Επίσκεψη σε MC CHARGERS για Hands-on εργαστήριο
 9. Επίσκεψη στο IsZEB GIA Hands-on εργαστήριο

Πρόγραμμα μαθημάτων:

Παρασκευή 02/12:  18:00 – 21:00

Δευτέρα 05/12:  18:00 – 21:00

Τετάρτη 07/12:  18:00 – 21:00

Δευτέρα 12/12: 18:00 – 21:00

Τετάρτη 14/12: 18:00 – 21:00

Παρασκευή 16/12 – Επιλογή τμήματος για το hands on εργαστήριο στις εγκαταστάσεις της MC CHARGERS:

 • Τμήμα 1o: 09:00 – 11:00
 • Τμήμα 2o: 11:00 – 13:00
 • Τμήμα 3o: 14:00 – 16:00

Δευτέρα 16/12 – Προαιρετικό hands-on εργαστήριο στις εγκαταστάσεις του IsZEB:

 • 1 Τμήμα: 10:00 – 12:00

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των ενοτήτων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το κόστος της εκπαιδευτικής εκδήλωσης ανέρχεται στα 300€ + ΦΠΑ

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο: https://iszeb.gr/el/educational-event/emobility

Λίγα λόγια για το IsZEB:

Το IsZEB αποτελεί έναν Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας, με επίκεντρο τον κατασκευαστικό κλάδο. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και της ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού μέσα από τη συνεχιζόμενη δια βίου μάθηση και την πρόσβαση στην επιστημονική γνώση, διοργανώνει επιμορφωτικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις. Βασικός στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η προώθηση των βέλτιστων πρακτικών του κατασκευαστικού κλάδου και η διάδοση των τεχνολογικών εξελίξεων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, με επιδείξεις σε πραγματικό χρόνο και εφαρμογές σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις.

Ιδρυτικοί εταίροι του IsZEB:

ΕΚΕΤΑ, CLOCKWORK, ELBIS, FIBRAN, GNOMON, ΚΛΙΜΑΜΗΧΑΝΙΚΗ, MLS, WATT+VOLTZARIFOPOULOSIDRIACINTERPLASTEΛΔΙΑEUROCONSULTANTSMINDMED , PRAGMA-IOTΣΕΒΕ

Previous ArticleNext Article