Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

e.Go Life. Ας ελπίσουμε ότι θα εξάγεται μελλοντικά με την ένδειξη «Made in Greece»

Σχεδίαση:

Το σχετικά υψηλό αμάξωμα σε συνδυασμό με το πλατύ μετατρόχιο του χαρίζουν μια ιδιαίτερη εμφάνιση για την κατηγορία του. Η εξελιγμένη τεχνολογία που αξιοποιεί του εξασφαλίζει επίσης μια οδηγικά ευχάριστη συμπεριφορά. Ο συνδυασμός της απαλλαγμένης από εκπομπές ηλεκτροκίνησης και της προσεγμένης σχεδίασης του εσωτερικού του το καθιστά εξαιρετικά φιλικό και ευχάριστο στο χρήστη. Με τους προαιρετικά διατιθέμενους τροχούς ελαφρού κράματος των 17 ιντσών αποκτά μάλιστα και μια πιο δυναμική εμφάνιση και οδηγική συμπεριφορά.

Εξωτερικό:

Τα πολύ ελαφριά και ισχυρά πλευρικά του πάνελ από πλαστικό υλικό δίνουν την εικόνα μιας δυναμικής και όμορφης κατασκευής με λαμπερό χρώμα που δεν προέρχεται από κλασσική επιφανειακή βαφή. Το υλικό χρωματίζεται στη μάζα του κατά την επεξεργασία σε χρώματα λευκό, μπλε μεταλλικό, κόκκινο μεταλλικό, ασημί μεταλλικό και ανθρακί μεταλλικό και χαρακτηρίζεται από ισχυρή υπεριώδη προστασία. Είναι ανθεκτικό σε χαρακιές και γρατζουνίσματα και παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο παρά την έκθεσή του σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Εσωτερικό:

Οι καλά μελετημένοι χώροι εναποθήκευσης αντικειμένων κυρίως προς την πλευρά του καθίσματος του συνοδηγού αλλά και στο εσωτερικό των δύο θυρών προσφέρουν πολλές δυνατότητες εκμετάλλευσής τους για τη φύλαξη προσωπικών ή άλλων αντικειμένων. Οι δύο ποτηροθήκες σε προσιτό σημείο, πλησίον της ηλεκτρικής υποδοχής ρευματοδοσίας 12 βολτ, αποδεικνύονται εξαιρετικά πρακτικές. Επειδή ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον οπίσθιο άξονα λείπει παντελώς το γνωστό κεντρικό τούνελ και έτσι μεγαλώνει σημαντικά ο διατιθέμενος χώρος για τον οδηγό και συνοδηγό. Η σχετικά υψηλή θέση καθίσματος προσφέρει άνετη είσοδο και έξοδο στους επιβαίνοντες και παρέχει εξαιρετικά καλή ορατότητα του δρόμου. Συστήματα πρόσδεσης παιδικών καθισμάτων τύπου Isofix διατίθενται τόσο για το κάθισμα του συνοδηγού όσο και για τα πίσω καθίσματα.

Το μετατρεπόμενο εσωτερικό του προσφέρει και την εναλλακτική δυνατότητα μεταφοράς ογκωδέστερων αντικειμένων. Τα πίσω καθίσματα αναδιπλούμενα σε οριζόντια θέση, είτε και τα δύο μαζί είτε το κάθε ένα χωριστά, προσφέρουν πρόσθετο χώρο αποσκευών ο οποίος έτσι μεγεθύνεται από τα 140 λίτρα στα 640 λίτρα. Το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης κάνει το e.GO Life πολύ πρακτικό για τις καθημερινές ανάγκες μεταφοράς αποσκευών ή δεμάτων. Επιπλέον το εντελώς επίπεδο και οριζόντιο δάπεδο του χώρου φόρτωσης επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή του και διευκολύνει την τακτοποίηση των μεταφερομένων ειδών.

Βιωσιμότητα:

Μακροβιότητα του πλαισίου

Χάρις στο αλουμινένιο του πλαίσιο το e.GO Life είναι εξαιρετικά στιβαρό, ισχυρότατο στις στρεπτικές καταπονήσεις και διαθέτει μακροβιότητα. Η μεγάλη αντοχή του στη στρέψη όχι μόνο παρέχει ασφάλεια στους επιβαίνοντες αλλά συμβάλλει αποφασιστικά και στην εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά του σε ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής του. Η μοναδικότητα της κατασκευής αυτού του πλαισίου κάνει το e.GO Life να χαρακτηρίζεται ως ένα εξαιρετικά ανθεκτικό, απέναντι στον χρόνο, αυτοκίνητο.

Ορθολογική χωρητικότητα των συσσωρευτών

Με την ορθολογικά επιλεγμένη χωρητικότητα των συσσωρευτών του, η συστοιχία των οποίων είναι ενσωματωμένη στο δάπεδο του αυτοκινήτου, το e.Go Life είναι το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης. Τα υλικά κατασκευής των συσσωρευτών του, τύπου ιόντων λιθίου, έχουν αποδείξει την μεγάλη αξιοπιστία τους, λόγω της γενικευμένης χρήσης τους, και εξασφαλίζουν ακόμα και μετά από τον πλήρη κύκλο ζωής τους επί του αυτοκινήτου μια ακόμα δεύτερη ζωή ως συστήματα εναποθήκευσης ενέργειας για εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά στοιχεία ή άλλες ανανεώσιμες πηγές.

Μακροβιότητα του ηλεκτροκινητήρα

Το e.GO Life κινείται από ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μονίμου διέγερσης κατασκευής της Bosch, ο οποίος αναπτύσσει τη μέγιστη ροπή του από την πρώτη περιστροφή. Το γεγονός ότι η κίνηση του αυτοκινήτου γίνεται από τους οπίσθιους τροχούς συμβάλλει και στο ότι η οδηγική του συμπεριφορά έχει εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδεώδες για την προσαρμογή του στις απαιτητικές συνθήκες της αστικής κυκλοφορίας και επιτρέπουν στον οδηγό να απολαμβάνει αθλητική οδήγηση η οποία συγκρίνεται μόνο με πολύ πιο ισχυρά συμβατικά αυτοκίνητα. Ο αθόρυβος και απαλλαγμένος από οποιαδήποτε δόνηση ηλεκτροκινητήρας απαιτεί ελάχιστη συντήρηση λόγω του ελάχιστου αριθμού κινουμένων μερών έτσι ώστε το αυτοκίνητο να προσέρχεται στο συνεργείο για έλεγχο σε πολύ αραιά χρονικά διαστήματα.

Προσεκτικά επιλεγμένα υλικά

Ο αλουμινένιος σκελετός του e.GO Life όχι μόνο είναι εξαιρετικά ελαφρύς αλλά και μεγάλης αντοχής. Τα από πολυμερικό πλαστικό με ενσωματωμένο τον χρωματισμό εξωτερικά πάνελ προσφέρουν σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα, δεν γρατζουνίζονται εύκολα, και αν αυτό συμβεί δεν είναι πολύ ενοχλητικό ακριβώς λόγω του χρωματισμού της μάζας του υλικού. Όλα τα χρησιμοποιούμενα υλικά είναι ανακυκλώσιμα.

Συνδεσιμότητα Smartphone

Η οθόνη αφής των 6.75 επιτρέπει την πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες και την πληροφόρηση του έξυπνου κινητού τηλεφώνου μέσα από τις εφαρμογές Apple CarPlay® και Android Auto®. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ο χρήστης, για παράδειγμα, να ακούει μουσική από το διαδίκτυο ή να καθοδηγείται με την εφαρμογή GPS του κινητού του τηλεφώνου πάντοτε μέσα από την οθόνη αφής του αυτοκινήτου.

Συνδεσιμότητα Bluetooth

Συσκευή λήψης FM radio και εφαρμογή σύνδεσης τύπου Bluetooth αποτελούν μέρη του συστήματος ψυχαγωγίας του e.GO Lifes το οποίο λειτουργεί με τη βοήθεια τεσσάρων μεγάφωνων τοποθετημένων στο εσωτερικό του οχήματος έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη ηχητική απόδοση.

Η εφαρμογή e.GO Life

Με την εφαρμογή e.Go Life App ο χρήστης ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για το επίπεδο φόρτισης των συσσωρευτών του αυτοκινήτου του ή για το υπόλοιπο της αυτονομίας του σε χιλιόμετρα έτσι ώστε να μπορεί να προγραμματίζει τις κινήσεις του. Επίσης του παρέχονται πληροφορίες οικονομικού ενδιαφέροντος σχετικά με τις πληρωμές για ηλεκτρική ενέργεια σε κοινόχρηστους φορτιστές ή σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας έτσι ώστε να είναι απόλυτα κατανοητό και συνεχώς ενημερωμένο το κόστος κίνησής του.

Οικιακή φόρτιση:

Συμφέρει πάντοτε η φόρτιση στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας. Τα πλεονεκτήματα είναι αφενός ή χαμηλή τιμή της κιλοβατώρας με την οποία πληρώνει ο χρήστης την ηλεκτρική ενέργεια οικιακής χρήσης και αφετέρου η δυνατότητα να φορτίζει το αυτοκίνητο από ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όπως είναι για παράδειγμα τα φωτοβολταϊκά πάνελ. Είναι δυνατή επίσης η πιο γρήγορη φόρτιση στο σπίτι εάν εγκατασταθεί μια μονάδα επίτοιχης διάταξης φόρτισης τύπου Wall Box.

 

Previous ArticleNext Article