Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η εταιρεία UPS αγοράζει 10.000 ηλεκτρικά κλειστά φορτηγάκια από τη νεοσύστατη βρετανική εταιρεία “Arrival”

Δημοσιεύτηκε 31 Ιανουαρίου, 2020 από τον Charles Morris of NewswireThe Vehicles.

Η εποχή των ολιγάριθμων πιλοτικών παραγγελιών στη διεθνή αγορά των εμπορικών στόλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων φαίνεται να έχει περάσει πλέον και αυτό αποτελεί μια σημαντική πρόοδο για την ηλεκτροκίνηση. Ήταν η “Amazon” η οποία πρώτη προχώρησε στη μαζική παραγγελία 100.000 τέτοιων οχημάτων προς τη νεοσύστατη εταιρεία “Rivian” που εδρεύει στο  Michigan και ήδη τώρα η UPS μπαίνει στο παιχνίδι με μια παραγγελία επίσης σεβαστού μεγέθους προς τη βρετανική νεοσύστατη εταιρεία “Arrival”

Η UPS θα καταβάλλει στην “Arrival” το ποσό των 339 εκατομμυρίων στερλινών για την προμήθεια 10.000 ειδικής κατασκευής κλειστών φορτηγών τύπου Βαν, με δικαίωμα επαύξησης αυτής της ποσότητας κατά 10.000 επιπλέον αυτοκίνητα.  Οι παραδόσεις θα αρχίσουν από φέτος και θα διαρκέσουν μέχρι και το 2024, τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ευρώπη αλλά και τη Βόρειο Αμερική.

Η  UPS θα συμμετάσχει επίσης, με ένα μη ανακοινώσιμο ακόμα ποσοστό, στο μετοχικό κεφάλαιο της “Arrival” (κατά το Ιανουάριο ή εταιρεία αυτή εξασφάλισε κεφάλαια ύψους 100 εκατομμυρίων Ευρώ από την Hyundai και την Kia).

H “Arrival” ιδρύθηκε από τον Ρώσσο μεγαλοεπιχειρηματία, Denis Sverdlov το 2015, ο οποίος δήλωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια στερλίνες στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων με προηγμένες μεθόδους σχεδίασης και με υψηλή αυτοματοποίηση της παραγωγής με τη μορφή δομοστοιχείων που θα κατασκευάζονται σε επί μέρους μικροεργοστάσια (microfactories). Η εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει μερικά τέτοια αυτοκίνητα στην πρώτη μονάδα κατασκευής της στο Banbury του Oxfordshire, αλλά δηλώνει ότι οι μελλοντικές γραμμές παραγωγής της θα βρίσκονται πλησίον των κέντρων ζήτησης των προϊόντων όπως είναι η New York και το Los Angeles.

Η UPS επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα του «αυγού και της κότας» σε ότι αφορά τη δυναμικότητα της παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών διανομής όπως και της διάθεσής τους στην αγορά, δηλώνει στην Guardian ο κ. Luke Wake, διεθνής διευθυντής της UPS στον κλάδο της τεχνολογίας του αυτοκινήτου. Υπάρχει «η ζήτηση» και χρειαζόμαστε μια παραγωγή που να την ικανοποιεί. Επιδίωξή μας είναι να μπορούμε να κλιμακώσουμε ανεμπόδιστα τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση των στόχων μας.

Η UPS θα καταστεί ισχυρός στρατηγικός εταίρος της «Arrival», παρέχοντας σε αυτήν πολύτιμες εμπειρίες γύρω από το πως θα πρέπει να αξιοποιείται ένα ηλεκτρικό φορτηγό αυτοκίνητο  διανομής αγαθών και πως αυτό θα εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση στους χρήστες του, δήλωσε ο κ. Sverdlov. “ Οι άνθρωποί μας έχουν ήδη αξιοποιήσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα ειδικής σχεδίασης βασισμένα στις τεχνικές που εμείς έχουμε αναπτύξει για την εύκολη φορτοεκφόρτωση και στοχευμένη παράδοση των φορτίων όσο και για τη λογιστική διαχείριση των αποθηκών μας και των κέντρων διανομής”

Αυτή η παραγγελία έρχεται ακριβώς τη στιγμή που τη χρειαζόταν η βρετανική βιομηχανία αυτοκινήτων, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια φθίνει συνεχώς λόγω της αβεβαιότητας του Brexit. Σύμφωνα με σχετική έρευνα του BBC ο τομέας των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων αποτελεί επί του παρόντος το μόνο φωτεινό σημάδι της αυτοκινητοβιομηχανίας έχοντας παρουσιάσει αύξηση παραγωγής 34,7 % κατά το έτος 2019 όταν αντιθέτως ο γενικός κλάδος των αυτοκινήτων για το ίδιο έτος υποχώρησε κατά 14,2%.

Πηγές: ArrivalBBCThe Guardian

Previous ArticleNext Article