Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η Ηλεκτροκίνηση στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 84ης ΔΕΘ

Κατά την τέλεση του Συνεδρίου με τίτλο “Southeast Europe Energy Forum 2019”  που διενεργήθηκε στο ξενοδοχείο ΜΕΤ, πριν από τα εγκαίνια της Έκθεσης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης με ρεαλιστικό σχέδιο τονίζοντας την αρρυθμία που προϋπήρχε στο θέμα αυτό όταν διαφορετικά Υπουργεία εξήγγειλαν διαφορετικά σχέδια δράσης για τον ίδιο σκοπό.

Στη συνέχεια, κατά την ομιλία του της τελετής των εγκαινίων, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόθεση δημιουργίας υποδομών υποστήριξης της ηλεκτροκίνησης στον τομέα των δικτύων ταχείας φόρτισης.

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει πρόοδος προς τη σωστή κατεύθυνση όπως αυτή περιγράφεται στην εκπεφρασμένη άποψη του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. με την προηγούμενη ανάρτησή του με τίτλο  «Η Ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων στη χώρα μας»

Με την ευκαιρία της 84ης ΔΕΘ οργανώθηκε και συνάντηση των εκπροσώπων των ομόλογων του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. φορέων από τη Βουλγαρία (BAEPS), τη Ρουμανία (AVER), τη Σερβία (NEVA) και τη Βόρειο Μακεδονία (Electromobilnost), κατά την οποία αναλύθηκαν τα μέχρι τώρα βήματα προόδου κάθε χώρας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης των αυτοκινήτων και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Η Ελλάδα όπως αποδεικνύεται είναι σημαντικά καθυστερημένη με μόνη χώρα επί της οποίας υπερτερεί να είναι η Βόρειος Μακεδονία.

Η διοργάνωση αυτής της συνάντησης αποτέλεσε το δεύτερο βήμα δραστηριότητας των φορέων προώθησης της ηλεκτροκίνησης των ως άνω χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που υπέγραψαν τον Μάρτιο του 2019 πρωτόκολλο συνεργασίας στη Σόφια.

Ήδη συμφωνήθηκε να υποβληθεί από το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. και την BAEPS της Βουλγαρίας πρόταση στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG Ελλάδας – Βουλγαρίας για την ανάληψη μεθοδευμένων ενεργειών εκατέρωθεν των συνόρων των δύο χωρών προκειμένου να καλλιεργηθεί στις τοπικές κοινωνίες το επιχειρηματικό ενδιαφέρον γύρω από τις εφαρμογές της ηλεκτροκίνησης και των δικτύων υποστήριξής της.

Previous ArticleNext Article