Δελτία τύπου

Απολογισμός και νέο ΔΣ για το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.

Ραγδαία η αύξηση των εταιρικών μελών, στενή η συνεργασία με 3 Υπουργεία

Πρόσκληση συστράτευσης για ταχεία και ορθή προώθηση της Ηλεκτροκίνησης

Νέα σύνθεση Δ.Σ. για το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και αφού προηγήθηκε ο Απολογισμός του έργου του απερχόμενου Δ.Σ. από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Δρ. Ευάγγελο Μπεκιάρη.

 

 

Ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων της προηγούμενης Διοίκησης

Κατά την παρουσίαση των επιτευγμάτων του απερχόμενου Δ.Σ. από τον Πρόεδρο ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., Δρ. Ε. Μπεκιάρη, τονίστηκε η ραγδαία και ουσιαστική αύξηση των εταιρικών μελών (από 16 σε 44), η στενή συνεργασία με 3 Υπουργεία που σχετίζονται με την Ηλεκτροκίνηση, η συγκρότηση και λειτουργία 5 Θεματικών Ομάδων Εργασίας (Φόρτισης, Ηλεκτρικών Οχημάτων, Εκπαίδευσης-Πιστοποίησης, Ηλεκτροκίνησης Πλοίων, Υδρογόνου), η συγκρότηση στοχευμένων πολιτικών για περαιτέρω Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης και η ευρύτατη διάχυση των σχετικών γνώσεων μέσω Ημερίδων, Συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων. Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε τα πεπραγμένα της τριετούς θητείας και αναγνώρισε το πολύ σημαντικό έργο που τελέστηκε κατά τη διάρκειά της.

Ανοιχτό κάλεσμα για την ταχεία και ορθή προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας

Ανοιχτό κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, ή φυσικό πρόσωπο, να συνταχθεί με το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. για την ταχεία, αλλά και ορθή προώθηση της Ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας απηύθυνε το νέο Δ.Σ. του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., το οποίο απαρτίζεται από εκπροσώπους έρευνας, εκπρόσωπο των ελληνικών παραχωρήσεων αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια HELLASTRON, εκπρόσωπο μεγάλων επιχειρήσεων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, εκπροσώπους πώλησης φορτιστών και ηλεκτρικών οχημάτων και μηχανημάτων και τέλος, εκπροσώπους μηχανικούς-μελετητές στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το νέο Δ.Σ. θα συνεχίσει τη λειτουργία των Ομάδων Εργασίας για θέματα φόρτισης, ηλεκτρικών οχημάτων και συστήματα εκπαίδευσης κι επιμόρφωσης του προσωπικού υποστήριξης. Κεντρικός στόχος του νέου Δ.Σ., είναι η ανάπτυξη σχεδίου «εθνικής αρχιτεκτονικής» και η εφαρμογή κατάλληλου πλαισίου προδιαγραφών. Σύντομα, με επόμενο Δελτίο Τύπου, θα ανακοινωθούν οι θέσεις και οι στόχοι του νέου Δ.Σ. για την επόμενη τριετία 2024-2027.

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. είναι η ακόλουθη:

Ονοματεπώνυμο Ρόλος στο ΔΣ Ιδιότητα
Καππάτος Βασίλειος Πρόεδρος Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ
Βράιλας Εμμανουήλ Αντιπρόεδρος Πρόεδρος HELLASTRON
Αντύπας Εμμανουήλ Γενικός Γραμματέας Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Ηλεκτροκίνησης Elpefuture
Μαθιουδάκης Κωνσταντίνος Ταμίας Συνιδρυτής Evnow
Μαζωνάκης Αντώνιος Μέλος Διευθύνων Σύμβουλος Γερανολιμενική Α.Ε.
Ταμβάκος Αθανάσιος Μέλος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ
Σκυλογιάννης Δημήτριος Μέλος Επιχειρησιακός Διευθυντής CHARGELINE

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) επί 33 ολόκληρα χρόνια (από το 1991) αποτελεί το Εθνικό σημείο συνάντησης και συνεργασίας όλων των σημαντικών εκπροσώπων που σχετίζονται με την Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Μέλη του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. είναι φυσικά πρόσωπα, καθώς και σημαντικοί φορείς, όπως Ερευνητικά Ινστιτούτα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εταιρείες ανάπτυξης κι εμπορίας φορτιστών, εισαγωγείς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εταιρείες ανάπτυξης ηλεκτρονικών και υποσυστημάτων για οχήματα, Δίκτυα Φόρτισης, πάροχοι Ηλεκτρισμού, καθώς και στελέχη από άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Previous Article