Άρθρα

H ABB θα αναφέρεται στο εξής στον τίτλο του πρωταθλήματος της Formula E

Η συμφωνία ανακοινώθηκε σήμερα ενώπιον εκλεκτού ακροατηρίου και των μέσων ενημέρωσης στο Λονδίνο (Saatchi Gallery) από τους Alejandro Agag, ιδρυτή και CEO της Formula E και Ulrich Spiesshofer, CEO της ABB και αναφέρεται σε πολυετή συνεργασία της εταιρείας με τη διοργάνωση του πρωταθλήματος της Formula E και ταυτόχρονα στο δικαίωμα της εταιρείας να προβάλλει το λογότυπό της στον επίσημο τίτλο του.

Όπως ελέχθη, η Formula E και η ABB συμμερίζονται το ίδιο όραμα για το μέλλον κατά το οποίο η ηλεκτροκίνηση θα αποτελεί την προτίμηση στις μεταφορές. Και οι δύο αυτοί φορείς βρίσκονται στην πρωτοπορία της επί θύραις ενεργειακής επανάστασης – η Formula E σε ότι αφορά τον εξηλεκτρισμό των μηχανοκίνητων αθλημάτων και η ABB στη καθοδήγηση της πελατείας της στη βιομηχανία, τις μεταφορές και τις υποδομές προκειμένου να απολαύσει τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτή τη νέα βιομηχανική επανάσταση.

Ο Jean Todt, Πρόεδρος της FIA, σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη είπε:

Η Formula E συνεχίζει να αναπτύσσεται και επιπρόσθετα της αθλητικής και τεχνολογικής της επιτυχίας επιτυγχάνει ένα πρωτοφανές επίπεδο ενδιαφέροντος που αγκαλιάζει με ενθουσιασμό αυτή τη νέα μορφή αγωνιστικής δραστηριότητας της FIA. Η σημερινή αναγγελία σύμφωνα με την οποία ή εταιρεία ABB θα λειτουργεί του λοιπού ως συνεταίρος στα δικαιώματα του τίτλου του πρωταθλήματος αποτελεί ένα ισχυρό σημάδι και απόδειξη της ελκυστικότητας που ασκεί αυτό το σε παιδική ακόμα ηλικία πρωτάθλημα. Η κινητοποίηση ισχυρών οικονομικών δυνάμεων γύρω από τα δρώμενα σε αυτό το πρωτάθλημα που κινείται στα πεδία των νέων τεχνολογιών, της ηλεκτρικής κινητικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί ένδειξη της δυναμικότητάς του και προκαλεί αισθήματα ενθουσιασμού. Αυτή η συνεργασία είναι βέβαιο ότι θα επιτείνει την ανάπτυξη και διεύρυνση του θεσμού της Formula E

Previous ArticleNext Article