Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

H ABB και οι υπηρεσίες Web της Amazon οδηγούν τους στόλους οχημάτων σε ένα ηλεκτρικό μέλλον

Δελτίο Τύπου | Όμιλος ΑΒΒ | 2021-03-29

Η ABB και η Amazon Web Services (AWS), μια εταιρεία της Amazon.com, Inc., ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την από κοινού ανάπτυξη μιας ψηφιακής λύσης “cloud-based” με σκοπό τον έλεγχο του στόλου των ηλεκτρικών οχημάτων σε πραγματικό χρόνο.

Η λύση θα βελτιστοποιήσει την αποτελεσματική χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων και θα επιταχύνει την ηλεκτροδότηση των στόλων μεταφοράς, βοηθώντας τους φορείς εκμετάλλευσης στόλων παγκοσμίως να διατηρήσουν το 100% της επιχειρησιακής συνέχειας, καθώς μεταβαίνουν σε πλήρως ηλεκτροκίνητες λύσεις.

Η συνεργασία θα συνδυάσει την εκτεταμένη εμπειρία της ΑΒΒ στη διαχείριση ενέργειας, την τεχνολογία φόρτισης και τις λύσεις ηλεκτροκίνησης, με το απαράμιλλο χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών cloud και τεχνογνωσίας της AWS.

Η νέα πλατφόρμα, η οποία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021, θα προσφέρει μια ειδικά σχεδιασμένη εμπειρία χρήστη σε μια single-view πλατφόρμα. Από το σημείο φόρτισης έως το ταμπλό δεδομένων στόλου, θα κάνει τη διαχείριση του ηλεκτροκίνητου στόλου πιο αποτελεσματική και θα μεγιστοποιήσει την αξιοπιστία.

Ο Frank Muehlon, Πρόεδρος του τμήματος eMobility της ABB, σχολιάζει: «Η ABB και η AWS μοιράζονται ένα παρόμοιο όραμα σχετικά με τη δυνατότητα του eMobility να μεταμορφώσει την κοινωνία. Η συνδυασμένη τεχνογνωσία μας υποστηρίζει τον κοινό στόχο της απλούστερης και πιο προσβάσιμης διαχείρισης στόλου ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτή η νέα λύση θα φέρει επανάσταση στον κόσμο της ηλεκτρικής κινητικότητας, ενσωματώνοντας EV hardware και software σε ένα οικοσύστημα, ώστε να παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι συνεργαζόμενοι μπορούμε να προωθήσουμε τη χρήση στόλων ηλεκτρικών οχημάτων, δίνοντας στους ιδιοκτήτες την αυτοπεποίθηση να κάνουν τη μετάβαση. “

Προς το παρόν, το 23% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που σχετίζονται με την ενέργεια, προκαλούνται από τον τομέα των μεταφορών 1 . Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα και οι μεγάλοι στόλοι οχημάτων μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο, με σχεδόν 400.000 ηλεκτροκίνητα φορτηγά και επαγγελματικά οχήματα στους δρόμους παγκοσμίως 2. Ωστόσο, πολλοί στόλοι αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις όσον αφορά στις πληροφορίες κατάστασης οχημάτων και φόρτισης σε πραγματικό χρόνο, τη συντήρηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και τη διαχείριση της πρόσβασης σε υποδομές φόρτισης.

Σήμερα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες στόλων οχημάτων επιλέγουν λογισμικά διαχείρισης χρεώσεων από τρίτους παρόχους. Αυτό προσφέρει περιορισμένη λειτουργικότητα και δυνατότητα προσαρμογής με βάση το εύρος των μοντέλων φορτιστών και την ποικιλία των υποδομών φόρτισης. Η ταχύτητα, με την οποία η τεχνολογία φόρτισης συνεχίζει να αναπτύσσεται, αυξάνεται, με αποτέλεσμα οι προσαρμογές που απαιτούνται μπορεί να είναι δαπανηρές και να χρειάζονται περισσότερους πόρους. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες στόλων αναζητούν επεκτάσιμες, ασφαλείς και εύκολα προσαρμοζόμενες προηγμένες λύσεις λογισμικού, σε συνδυασμό με εύχρηστες υποδομές φόρτισης, που δίνει τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης και φόρτισης “plug and go”.

Για να οδηγήσει την πρόοδο στους στόλους ηλεκτρικών οχημάτων, η ABB δημιούργησε μια «pureplay» επιχείρηση στο Βερολίνο που θα αναπτύξει εξατομικευμένες, επεκτάσιμες και οικονομικά αποδοτικές τεχνολογίες για τους ιδιοκτήτες στόλων, που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους OEM κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Σε συνεργασία με την AWS, αυτή η νέα επιχείρηση θα σχεδιάσει τη διαλειτουργική λύση διαχείρισης στόλου, ώστε να λειτουργεί με όλους τους τύπους οχημάτων και υποδομών φόρτισης. Χρησιμοποιώντας την εκμάθηση μηχανών και στοιχεία αναλύσεων, θα περιλαμβάνει ένα συναρπαστικό σύνολο δυνατοτήτων, όπως σχεδιασμό χρεώσεων και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, με πληροφορίες και ενέργειες για την κατάσταση και το σέρβις των οχημάτων, καθώς και τη βελτιστοποίηση διαδρομής, με βάση την ώρα της ημέρας, τον καιρό και τα μοτίβα χρήσης.

«Καθώς οι βιομηχανικοί κλάδοι προχωρούν με την ηλεκτροδότηση των στόλων οχημάτων τους, οι πελάτες χρειάζονται αξιόπιστες και διαισθητικές υπηρεσίες που να τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν στο νέο μοντέλο λειτουργίας και να βελτιστοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τους στόλους τους. Αυτή η συνεργασία μεταξύ AWS και ABB θα συνδυάσει τη βαθιά γνώση των εταιρειών μας στους τομείς διαχείρισης και ηλεκτροδότησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με την ηγετική θέση στον εικονικό χώρο αποθήκευσης του διαδικτύου “cloud”, για την παροχή μιας έξυπνης λύσης διαχείρισης ηλεκτρικού στόλου », δήλωσε ο Jon Allen, Director, Professional Services, Automotive της AWS. «Μαζί, η ABB και η AWS θα φέρουν τις γνώσεις, την ευελιξία και το εύρος που προσφέρει το cloud στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων και θα βοηθήσουν τους πελάτες μας να μεταβούν επιτυχώς σε ένα μέλλον με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.»

Η ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού, καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 105.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες. www.abb.com

 

Previous ArticleNext Article