Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Οι «ανέπαφες» παραδόσεις των Model Y της Tesla θα διευκολύνουν – εν μέσω της πανδημίας – την παραλαβή τους από τους αγοραστές

Η Tesla ανακοινώνει ότι σε πολλές πόλεις των Η.Π.Α. προτίθεται να εφαρμόσει, για την ασφάλεια των αγοραστών της, τη διαδικασία της «ανέπαφης» παράδοσης του Model Y αλλά και άλλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Σύμφωνα με μια τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας, η Tesla προτίθεται να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της μονάδας παραγωγής αυτοκινήτων που βρίσκεται στο Fremont της Καλιφόρνια, με έναρξη του μέτρου το βράδυ της 23ης Μαρτίου. Ύστερα μάλιστα από ένα καταιγισμό μηνυμάτων τόσο από την ίδια την εταιρεία όσο και από τις διάφορες τοπικές αρχές αποφάσισε να εφαρμόσει ένα νέο σύστημα παράδοσης των καινούργιων αυτοκινήτων στους ιδιοκτήτες τους, που το ονόμασε «ανέπαφη παράδοση», βάσει του οποίου οι αγοραστές του αυτοκινήτου δεν θα έρχονται σε καμία απευθείας επαφή με το προσωπικό της εταιρείας ή των αντιπροσώπων της.

Μέσα από την εφαρμογή της Tesla, στο κινητό τηλέφωνο, οι αγοραστές θα μπορούν να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους και να προβαίνουν σε μια επιθεώρησή του. Στη συνέχεια θα υπογράφουν – με το δικό τους στυλό για την ασφάλειά τους – τα έγγραφα που θα βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο και θα τα ρίχνουν στο ειδικό κιβώτιο που θα υπάρχει για το σκοπό αυτό.

Φαίνεται ότι είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία να μην ανακοπεί, λόγω της πανδημίας, ο ρυθμός παράδοσης των νέων αυτών crossovers με τη βελτιωμένη αυτονομία των 508 χιλιομέτρων, που άρχισε την περασμένη Παρασκευή και ο οποίος αντιθέτως, βάσει του προγραμματισμού, θα πρέπει  να εντείνεται με την πάροδο του χρόνου.

Η έκθεση τηςTesla στο Los Angeles

Εάν θεωρηθεί ότι ο ρυθμός παραγωγής του Model 3 αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο και ότι η Tesla θα ακολουθήσει τους ίδιους ρυθμούς παράδοσης, όπως έκανε μέχρι τώρα, μια συγκέντρωση των προς παράδοση αυτοκινήτων που σημειώνεται στο τέλος ενός τριμήνου, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα περί το τέλος Μαρτίου, απαιτεί τρόπο ταχείας διεκπεραίωσης χιλιάδων παραδόσεων αυτοκινήτων κατά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες ο οποίος όμως, υπό τις παρούσες συνθήκες, να μην προκαλεί ανασφάλεια και ανησυχία στους αγοραστές σε ότι αφορά τη μετάδοση του ιού της πανδημίας.

Το σχεδιαζόμενο σύστημα θα μπορούσε μάλιστα να διαθέτει και παραλλαγή για εφαρμογές από τους συνεργαζόμενους με το εργοστάσιο πωλητές αν και πολύ λίγα άλλα μοντέλα διαθέτουν τη δυνατότητα συνεργασίας με την εφαρμογή της Tesla για έξυπνα κινητά, την οποία διαθέτουν τα Model 3 και Model Y.

 

Το εργοστάσιο της Tesla «Gigafactory 2», στο Buffalo της Νέας Υόρκης

Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι θα διακόψει μεν τη δραστηριότητα των φωτοβολταϊκών στοιχείων που αναπτύσσει στο Buffalo της Νέας Υόρκης αλλά το εργοστάσιο Gigafactory της Νεβάδα, που κατασκευάζει συσσωρευτές, θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Ο κ. Elon Musk, CEO της Tesla ανακοίνωσε επίσης στις αρχές του μήνα ότι εξετάζει την περίπτωση κατασκευής ενός ακόμα εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων, κάπου στην κεντρική Αμερική, προκειμένου να κατασκευάζει εκεί το φορτηγάκι Cybertruck όπως και το Model Y.

Σημειωτέον ότι το Model Y βγήκε στην αγορά νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο, κάτι που δεν είχε ποτέ σχεδόν παρατηρηθεί με την κατασκευή των προηγούμενων μοντέλων της εταιρείας και ότι η συνολική ετήσια παγκόσμια παράδοση αυτοκινήτων της Tesla κατά το 2019 έφτασε στον αριθμό ρεκόρ των 367.500 μονάδων ήτοι κατά 50% περίπου επαυξημένη από εκείνη του 2018.

 

Πηγή: Green Car Reports 

Previous ArticleNext Article