Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η ABB εξασφάλισε για τους ταχυφορτιστές της συνεχούς ρεύματος (DC) την πρώτη πιστοποίηση CharIN CCS

Δελτίο Τύπου | Ζυρίχη, Ελβετία | 28-7-2021

Επειδή οι απαιτήσεις για ολοένα και περισσότερο πράσινες μεταφορές συνεχώς αυξάνουν, η ABB κατέστη η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία η οποία πιστοποίησε τους ταχυφορτιστές της DC με το πιστοποιητικό CharIN Combined Charging System (CCS), το οποίο πιστοποιεί την υψηλού βαθμού διαλειτουργικότητά τους όσο και τη φιλικότητα τους προς τους χρήστες.

Με τις προβλέψεις για συνολικές πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) να αυξάνονται από τα 2,5 εκατομμύρια του έτους 2020 στα 31,1 εκατομμύρια το 2030, οι επενδύσεις, τόσο σε υποδομές φόρτισης όσο και στην εφαρμογή ενιαίων προτύπων και στη διαλειτουργικότητα των εγκαταστάσεων, θα αποτελέσουν το κλειδί για την ικανοποίηση αυτής της αναμενόμενης μεγάλης ζήτησης.

Ανταποκρινόμενη η ABB, ως ένας από τους πρωτεργάτες της ομάδας εργασίας CharIN, μερίμνησε ώστε να θεσπισθούν ανεξάρτητα πρωτόκολλα δοκιμών και πιστοποίησης του εξοπλισμού ταχυφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων τύπου CCS, σε συνεργασία και με την DEKRA. Επίσης μερίμνησε ώστε να προχωρήσει πρώτη στη διαδικασία πιστοποίησης της διαλειτουργικότητας και της ασφαλούς λειτουργίας των προϊόντων της. Η πιστοποίηση αυτή επιβεβαιώνει τη φιλική και ασφαλή συνεργασία των υποδομών ταχυφόρτισης με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όλων των κατασκευαστών.

Ο πρόεδρος της ABB Emobility Division, κος Frank Muehlon είπε: «Μια από τις θεμελιώδεις αρχές μας είναι το να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι οι σταθμοί ταχυφόρτισης που κατασκευάζουμε είναι στο μέγιστο δυνατό βαθμό διαλειτουργικοί και φιλικοί προς τους χρήστες τους, έτσι ώστε πράγματι να συμβάλλουμε στην επιδιωκόμενη ευρύτατη αποδοχή της ηλεκτροκίνησης των αυτοκινήτων σε ολόκληρη την υδρόγειο. Η πιστοποίηση που εγκαινιάζουμε αποτελεί ισχυρό μήνυμα ότι αυτό ακριβώς κάνουμε. Οι ταχυφορτιστές μας ανεμίζουν ήδη τη σημαία των ενιαίων και κοινών για όλους προτύπων έτσι ώστε πολύ περισσότερος κόσμος να επιλέγει στο μέλλον την ηλεκτροκίνηση του αυτοκινήτου του»

Οι κατασκευαστές ταχυφορτιστών συνεχούς ρεύματος μπορούν να αιτήσουν την πιστοποίηση των προϊόντων τους και την έκδοση του βασικού πιστοποιητικού CharIN CCS, το οποίο θα εκδοθεί μετά από επιτυχείς δοκιμές που θα διεξαχθούν σε αναγνωρισμένα από την CharIN εργαστήρια δοκιμών. Η DEKRA είναι ο ένας από τους δύο οίκους δοκιμών οι οποίοι έχουν επίσημα αναγνωρισθεί από την CharIN λόγω της εμπειρίας που διαθέτουν στον τομέα των εργαστηριακών δοκιμών και της ανάλυσης των αποτελεσμάτων τους.

Οι προτεινόμενες από την ABB λύσεις φόρτισης με συνεχές ρεύμα που στηρίζονται στους ταχυφορτιστές τύπου CCS1 και CCS2 βρίσκονται ήδη στη διαδικασία αξιολόγησης από την DEKRA. Η πιστοποίηση επιβεβαιώνει ότι οι ταχυφορτιστές της ABB πληρούν όλες τις τελευταίες προδιαγραφές του συστήματος CCS και επομένως λειτουργούν με ασφάλεια και αξιοπιστία για τη φόρτιση οποιουδήποτε τύπου ηλεκτρικού αυτοκινήτου συμβατού με τις ίδιες προδιαγραφές.

Η CharIN είναι μια παγκόσμια ένωση 200 μελών με σκοπό την εφαρμογή της διαλειτουργικότητας των συστημάτων ταχείας φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με συνεχές ρεύμα τα οποία θα εφαρμόζουν παγκοσμίως το σύστημα CCS (Combined Charging System). Η ABB έγινε μέλος της CharIN το 2015, δηλαδή κατά το ίδιο το έτος ίδρυσής της και όχι μόνο κατέχει θέση στη διοικούσα επιτροπή της αλλά έχει ενεργά συνδράμει στην ανάπτυξη και εφαρμογή του ίδιου του συστήματος CCS ως παγκόσμιου πρότυπου
 

Η ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού, καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 105.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες. www.abb.com

Για περισσότερες πληροφορίες://go.abb/electrification

Previous ArticleNext Article