Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Η Jaguar και η BMW συνεργάζονται για την τεχνολογική ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης της επόμενης γενιάς

Δημοσιεύθηκε στις  13 Ιουνίου 2019 από τον Dyllan Furness στο Newswire, The Tech.

Η Jaguar Land Rover και η BMW θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν από κοινού την τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων της επόμενης γενιάς.  Η συνεργασία θα πάρει τη μορφή των κοινών επενδύσεων  στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας του σχετικού κλάδου, στη μηχανολογική ανάπτυξη των εφαρμογών και ακόμα και στις προμήθειες των πρώτων υλών.

Μηχανικοί και των δύο εταιρειών θα συνεργάζονται αναπτύσσοντας την τεχνολογία «BMW’s eDrive» πέμπτης γενιάς η οποία θα περιλαμβάνει τον ηλεκτροκινητήρα την μετάδοση της κίνησης και τα ηλεκτρονικά ισχύος σε μια ενιαία μονάδα η οποία δεν θα χρησιμοποιεί πλέον μέταλλα του τύπου των «σπάνιων γαιών».  Η συνεργασία αυτή σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μειώσει το κόστος αυτής της εξέλιξης αλλά και να το διαμοιράσει μεταξύ των δύο εταιρειών. Η οικονομία θα προκύψει τόσο από τις από κοινού αγορές πρώτων υλών όσο και την κατανομή των πεδίων έρευνας και εξέλιξης μεταξύ των επιτελείων των δύο εταιρειών ενώ παράλληλα θα επιτευχθεί και ταυτόχρονη ενίσχυση των διαδικασιών μετάβασης στην εποχή των αυτόνομων, διασυνδεδεμένων και κοινής χρήσης (ACES) οχημάτων μέσω του πελατειακού δυναμικού τους.

Ο κ. Nick Rogers, διευθυντής μηχανολογικού σχεδιασμού της Jaguar Land Rover, είπε: «Η μετάβαση στην εποχή των οχημάτων ACES θα αποτελέσει το μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα της αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια μιας και μόνης γενιάς. Ο απαιτούμενος ταχύς ρυθμός συντελούμενης προόδου για την πλήρη αξιοποίηση του παρατηρούμενου καταναλωτικού ενδιαφέροντος για τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας αποτελεί σήμερα μια πραγματική πρόκληση και απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες μέσα στον ευρύτερο  χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας προκειμένου να ανταποκριθεί στο πραγματικά ενθουσιώδες μέλλον, όπως αυτό προδιαγράφεται»

Ο κ. Klaus Fröhlich, μέλος του Δ.Σ. της BMW, είπε: «Η αυτοκινητοβιομηχανία καλείται να αντιμετωπίσει μια εκ βάθρων αλλαγή. Θεωρούμε ότι οι συνεργασίες θα αποτελέσουν το κλειδί της επιτυχίας στην προσπάθεια του εξηλεκτρισμού της αυτοκίνησης».

Πηγή: Όμιλος BMW   

Previous ArticleNext Article