Uncategorized, Άρθρα, Ενημέρωση

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ηλεκτροκίνησης με διευρυμένη σύνθεση

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου συνεδρίασε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας η συσταθείσα  με την ΚΥΑ με Α.Π. ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/95823/3190/21.10.2019 Διυπουργική Επιτροπή για την «Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης στην Ελληνική Επικράτεια». Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών πρώτων Υλών Κας Αλεξάνδρας Σδούκου και του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών Κου Νίκου Σταθόπουλου η πρόσκληση συμμετοχής στη συνεδρίαση απευθύνθηκε σε διευρυμένη σύνθεση αφού εκλήθησαν να παραστούν και φορείς οι οποίοι δεν αντιπροσωπεύονται στην επίσημη σύνθεσή  της όπως το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο, το Ι.ΜΕΤ, ο ΣΕΑΑ κ.α.

Ο Υπουργός κος Κωστής Χατζηδάκης χαιρέτισε την έναρξη των εργασιών υπογραμμίζοντας ότι το θέμα της προώθησης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας είναι σύνθετο και πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συντονισμένων ενεργειών των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μεταφορών και Οικονομικών. Για το λόγο αυτό η σύνθεση της επιτροπής περιλαμβάνει στελέχη και από τα τρία αυτά Υπουργεία. Το έργο της επιτροπής θα πρέπει επίσης να υποστηριχτεί και από άλλους φορείς κοινωνικούς, επιχειρηματικούς κ.λπ. που διαθέτουν την αναγκαία εμπειρία και τεχνογνωσία στα επί μέρους θέματα που θα εξεταστούν.

Στη συνέχεια παρουσιάσθηκαν εργασίες σχετικές με το αντικείμενο της επιτροπής και έγιναν συζητήσεις και σχολιασμοί από τους παρισταμένους. Μεταξύ αυτών παρουσιάσθηκε και η μελέτη εκτίμησης του αριθμού των φορτιστών που θα απαιτηθούν για την αντιμετώπιση των αναγκών υποστήριξης της ηλεκτροκίνησης  η οποία εκπονήθηκε για τον ΔΕΔΔΗΕ από το Ι.ΜΕΤ με τη συνεργασία του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.

Η πρώτη αυτή συνεδρίαση γνωριμίας έληξε με τη διαβεβαίωση των επικεφαλής Γενικών Γραμματέων ότι θα ακολουθήσουν προσκλήσεις επί εξειδικευμένων θεμάτων και θα ορισθούν ομάδες εργασίας κατά αντικείμενο.

Previous ArticleNext Article